Nieuws - meest recent

Algemeen
De omgevingswerken in het Gemeentepark en rond de nieuwe school in de Kouterstraat zijn momenteel in uitvoering. Voor de heraanleg van de garageweg en de wandelpaden is het noodzakelijk dat een aantal bomen geveld worden. Ook de onderbeplanting wordt volledig vernieuwd.

 

Wegenistracés

Vorig jaar werd in West-Vlaanderen een groepsaankoop zonnepanelen georganiseerd in samenwerking met AG EOS. 

Omwille van dit succes starten in samenwerking met AG EOS, vanaf 1 september 2016 de inschrijvingen voor een nieuwe groepsaankoop zonnepanelen binnen de provincie West-Vlaanderen, met deze keer ook ondersteuning door de provincie. 

 

De Groene Kouter is de naam van de nieuwe gemeenteschool gelegen aan de rand van het gemeentepark in de Kouterstraat.

 

Jarenlang waren de leerlingen van het 4°, 5° en 6° leerjaar gehuisvest in tijdelijke modulaire klasunits, in afwachting van de realisatie van de nieuwbouw.

sep
11

 

 

 

 

 

  

 

10 u. tot 18 u.  - gratis toegang

Siola... Monument 5 voor 12
Helkijnstraat 12 - Sint-Denijs

Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd. Deze fase start op woensdag 24 augustus 2016 en loopt tot zondag 28 augustus 2016. Vanaf nu zijn maatregelen nodig kwetsbare personen te beschermen tegen de hitte en luchtvervuiling.

Lokale besturen, OCMW’s zijn een belangrijke schakel in het bereiken van kwetsbare doelgroepen en de organisaties die werken naar deze doelgroepen.
 
De kwetsbare doelgroepen in het kader van hitte en ozon zijn:

Zwevegem wil werk maken van participatie en start daarom met dorpsraden.

5 deelgemeenten betekent 5 dorpsraden, maar om het geheel werkbaar te maken willen we starten met 1 dorpsraad om dan later uit te breiden naar 2, 3, 4 en 5.

sep
01

Van 1 tot 30 september.

AQUARELSCHILDEREN

Zowel voor beginners als gevorderden: schilderen van stillevens, landschappen…., diverse mogelijkheden van waterverf leren ontdekken.
Op maandagnamiddag of dinsdagnamiddag van 14 u. tot 16.30 u. in OC De Brug, Otegemstraat 238 te Zwevegem.
Kostprijs: 200 euro voor 24 lessen.
Start: maandag 12 september of dinsdag 13 september.

 

SPAANSE LESSEN

Op 27 juni keurde de Gemeenteraad het Starterscontract goed waarmee de gemeente startende ondernemingen tot 3250 euro steun biedt. Die kan de starter gebruiken voor opleiding, professioneel advies en beroepsgebonden investeringen.

Men kan tot drie keer tot duizend euro subsidie aanvragen: voor investeringen, opleiding en professionele begeleiding. Wie kiest voor een handelsnaam met een sterke lokale binding, komt in aanmerking voor een extraatje van 250 euro.