Kunstacademie Zwevegem staat op de planken

L'Heure Bleue

De goesting was er al lang- zowel bij leerlingen als bij leerkrachten- om eens een volledig stuk op de planken brengen. En nu is het zover. Acht leerlingen woord uit de hogere graad en een leerkracht toneel slaan de handen in elkaar en gaan de uitdaging aan. Na een intense maar heerlijke repetitieweek in de voorbije kerstvakantie werken ze in de krokusvakantie verder aan het stuk L’Heure Bleue. De première met rode loper en champagne vindt plaats op vrijdag 3 maart in het Theatercentrum Zwevegem. 

L’Heure Bleue is een bewerking van het bekende toneelstuk ‘Onder het melkwoud’ van Dylan Thomas. Mieke Dobbels herschreef het stuk op maat van jongeren en gaf het de titel ‘1001 schapen- geen sprookje’. De leerlingen kozen voor L’Heure Bleue omdat de magische sfeer van de nacht in deze Franse uitdrukking prachtig weergegeven wordt. Want daar speelt het stuk zich af: in een niet nader genoemde nacht in een niet nader genoemde stad. We maken er kennis met en raken in de ban van de ‘nuttelozen van de nacht’.

Wie en wanner?  

Aukje Van Thiegem, Jana Rigolle, Linde Vandekerckhove, Linde Bossuyt, Lien De Jonckheere, Ian De Smet, Brian Cluyse, Bruno De Clercq en regisseur Annelies De Nil nodigen u graag en met veel plezier uit op één van de voorstellingen. Ze beloven u een bijzondere en niet vrijblijvende tocht door het donker. Spelplezier en enthousiasme verzekerd! 

vrijdag 3 maart om 20 u. en zondag 5 maart om 15 u.
Theatercentrum, Otegemstraat 18A, Zwevegem
inkom gratis- reserveren niet nodig


Poëzie bij de koffie

Op woensdag 22 februari ruikt het in koffiehuis El Dorado naar poëzie. De leerlingen voordracht hogere graad serveren bij elk drankje dat u nuttigt een aangepast gedicht. Een koekje in woorden bij de koffie of de thee!

Koffiehuis El Dorado  Otegemstraat  148B  woensdag 22 februari van 17.30 u. tot 20.30 u.


Ja, 't is den oorlog da j'hier were vindt 

In de Sint Pieterskerk in Ieper (Rijselstraat) kun je het werk bewonderen van de studenten Vrije Grafiek van onze school.  Jan D’Haene en zijn leerlingen brengen hulde aan Den Grooten Oorlog. De tentoonstelling loopt van 8 februari tot 16 april, elke dag van 8.30 u. tot 17.30 u.  Inkom is gratis.

 

Created at: 07/02/2017

Reactie toevoegen