Bedrijvensport

22 september 202029 juni 2021

Nieuw: brochure plaatselijke bedrijvensportmogelijkheden en Meet en speed Sportpunt

Het lokaal bestuur Zwevegem heeft een infobrochure samengesteld ter ondersteuning van bedrijven die een gezond beweegbeleid (willen) voeren.

Het zal u niet ontgaan zijn dat in deze Corona tijden heel veel mensen de weg naar wandelen, fietsen, lopen, thuisfitness,… hebben gevonden. Velen onder hen staan nu even stil bij hun gezondheid en zoeken manieren om deze te optimaliseren.

Voor bedrijven kan dit een opportuniteit zijn om deze individuele pogingen van werknemers om hun conditie op peil te houden, te ondersteunen. Een gezonde werknemer betekent immers in veel gevallen ook een betere werkprestatie.

In de infobrochure geven we een overzicht van de bedrijvensportmogelijkheden op ons grondgebied alsook van enkele wetenschappelijke bevindingen over de positieve impact van sportbeoefening op de economie en de arbeidsprestaties.

Het katern “beweegstunt@multipunt" is een overzicht van de verschillende aanbieders van en locaties waar bedrijven in beweging worden gezet. Ideaal om dit overzicht te raadplegen bijvoorbeeld in het kader van een teambuildingsdag of een doorlopend privaat beweegaanbod maar ook om bv. de fysieke conditie door te lichten van werknemers die dit graag willen en vervolgens kunnen rekenen op deskundige beweegadvies.

 “Beweegstunt@bedrijvenpunt” is een opsomming van enkele zaken goed om weten als u zelf als bedrijf activiteiten ontwikkelt op de bedrijvensite.

De folder kan u gratis verkrijgen of raadplegen onderaan deze pagina.
Info kan u ook verkrijgen bij de sportdienst.  

Het lokaal bestuur Zwevegem biedt een eigen bedrijvensportprogramma aan op Sportpunt Zwevegem onder de naam Meet en Speed Sportpunt Zwevegem

De sportdienst wenst werknemers en werkgevers uit verschillende sectoren samen te brengen  op de sportpuntsite om er deel te nemen aan het dinsdagmiddag sportaanbod. Voor de lanceringsprijs van  25 euro per persoon per trimester kan men er leren lopen onder begeleiding (of vrij lopen), hippe dansvormen uitproberen of mindfull bewegen.  Het aanbod kan, naarmate het aantal deelnemers stijgt, uitgebreid worden. Dit initiatief zal met enige (Corona)vertraging van start gaan eind september. Het is meteen ook een unieke gelegenheid om op een sportieve manier contacten te leggen met andere bedrijven.

Na afloop is er mogelijkheid om de eigen lunch te nuttigen in de cafetaria van het atletiekgebouw. Mits bestelling twee dagen vooraf kan verse soep en/of een stuk fruit verkregen worden tegen democratische prijzen.

Het staat elk bedrijf vrij om eventueel tussen te komen in de kost van het sportaanbod en/of de soep/vers fruit.

Dinsdagen tussen 11.30 en 13.30 u., tijdstip naar keuze, Sportpunt 1 en 3, Bekaertstraat 4

Vrij lopen

trimpad

Begeleid lopen 0-5 km

Trimpad/looppiste

Begeleid lopen 5-10 km

Trimpad/looppiste

Hippe dansvormen

Sportpunt 1

Mindfull bewegen

Sportpunt 1

De sportdienst hoopt met dit initiatief nog meer mensen werkzaam in onze gemeente duurzaam aan het bewegen te krijgen, hen mee te stimuleren tot een gezonde levensstijl.

Interesse: contacteer vrijblijvend de sportdienst: vragen naar Mieke of Sofie.

Hieronder kan je alvast onze brochure raadplegen:

  1. Voorwoord
  2. Sportpunt
  3. Multipunt
  4. Bedrijvenpunt