Welke toelatingen heb je nodig bij een actie voor een goed doel?

De inwoners van Zwevegem tonen graag hun warm hart en zetten geregeld acties touw voor verschillende goede doelen. De meeste acties kun je zonder problemen organiseren, voor andere vraag je beter toestemming. 

Je goede doel op de wekelijkse markt

Op dinsdagvoormiddag is er markt op het Th. Toyeplein. Wie hier een actie wil organiseren kan een standplaats aanvragen. Contacteer hiervoor tijdig onze ondernemen. De inname van een standplaats is volledig gratis.

Deur-aan-deur

Om producten van deur tot deur te verkopen heb je een toelating nodig. Stuur een mail naar economie@zwevegem.be en vermeld in welke straten je de actie zou willen uitvoeren. Je zorgt er ook voor dat het duidelijk is voor welke actie je iets wil verkopen zodat de mensen weten dat het om een actie voor een goed doel gaat.

Parkings

Een actie organiseren op een parking (bv. van een winkel)? Vraag je toelating aan de eigenaar van deze parking. Heeft die er geen problemen mee? Breng toch ook de dienst lokale economie op de hoogte. Voeg eventueel een kopie van de mail toe waarbij de eigenaar je toestemming heeft gegeven om de actie uit te voeren. 

Andere

Wil je een ander soort actie uitvoeren en ben je niet zeker of dit mag? Neem gerust contact op met de deskundige lokale economie via economie@zwevegem.be.