Applaudisseer je mee?

Wist je dat België ongeveer 280.000 geregistreerde verpleegkundige functies met 133.000 zorgkundigen en 150.000 verpleegkundigen telt? Ook in onze gemeente werken heel wat artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen en werknemers binnen de zorg!

Naar analogie van Italië doen we een oproep binnen onze gemeente een oorverdovend luid applaus te geven aan allen die hun steentje bijdragen voor de bevolking. Daarbij denken we natuurlijk ook aan andere mensen die zich nu dubbel en dik inspannen: winkelpersoneel, mensen uit de horeca, politie en brandweer, vrijwilligers, onderwijzers en medewerkers van de school, ... en nog zoveel andere mensen!

Appaudisseer jij iedere avond om 20 uur mee?

We geven dit applaus enkel door de ramen van onze huizen & appartementen. Het mag geenszins de bedoeling zijn om samen te scholen en we moeten de afstandsregels absoluut respecteren!

Heb jij foto's of filmpjes van je applaus? Post ze gerust op sociale media, tag @gemeentezwevegem of gebruik de hashtag #igzwevegem. 

Andere initiatieven

Als teken van waardering en hoop hangen we massaal een witte handdoek, t-shirt, laken, doek, … We kunnen kinderen die thuis zitten tekeningen laten maken om aan het raam te hangen. Dan tonen we met zijn allen ook met dit klein gebaar dat we meeleven met alle zorgverstrekkers en hun patiënten/cliënten.

Als ze na hun helse werkdag naar huis rijden en ze zien bij heel wat huizen een witte handdoek, doek, T-shirt of een mooie tekening hangen dan raakt dit hen en hiermee weten ze dat de bevolking hun inspanningen massaal héél hard waardeert via deze kleine symbolische actie.