Verkeerssituatie centrum Zwevegem gewijzigd

Gepubliceerd op dinsdag 16 februari 2021
bord fietszone

De verkeerssituatie in het centrum van Zwevegem ziet er vanaf deze week helemaal anders uit. 

- Aan de kerk is de verkeerssituatie gewijzigd. Wie uit de richting van Avelgem komt, moet aan de Otegemstraat stoppen en voorrang verlenen. Wie uit de richting van Kortrijk komt, kan rechtstreeks naar de Otegemstraat rijden - en omgekeerd - zonder te stoppen. 

De signalisatie is intussen aangebracht. Binnenkort wordt dit kruispunt opnieuw ingericht. 

- Een snelheidsregime van 30km/u voor aankomend verkeer uit de Avelgemstraat vanaf de Leopoldstraat is noodzakelijk. Dit zal bijkomend afgedwongen worden door snelheidsremmende maatregelen te voorzien in het hellend stuk tussen de Leopoldstraat en de Otegemstraat.

- Ook de voorrang op enkele fietsoversteekplaatsen van het Guldenspoorpad zijn gewijzigd. Fietsers op het Guldenspoorpad hebben voorrang aan de fietsoversteken ter hoogte van de Otegemstraat en de Deerlijkstraat.

- 18 straten vormen een fietszone die samen zo'n 6 kilometer lang is.  De fietszone is vanaf maandag 8 maart van kracht. In een fietszone mag maximum 30 km/u gereden worden en mag gemotoriseerd verkeer fietsers niet inhalen. In een éénrichtingsstraat mogen fietsers de volledige breedte van de weg gebruiken, en in een tweerichtingsstraat de breedte van het rijvak.

Fietszone Zwevegem Centrum in kaart