Cultuurseizoen 2024-2025

cultuur

TICKETS & ABONNEMENTEN
 

DIGITALE BROCHURE


De ticketprijs zoals beschreven bij elke voorstelling telt voor de aankoop van losse tickets. Je kan genieten van een mooie korting van 20% wanneer je gebruik maakt van de abonnementsformule. De korting van 20% wordt toegekend bij de aankoop van tickets voor 4 verschillende voorstellingen Voor de aankoop van tickets voor de 5de, 6de, 7de,... voorstelling wordt ook telkens een korting van 20% toegekend.

Kies je ervoor om tickets voor 4 verschillende voorstellingen aan te kopen en schaf je op een later moment tickets aan voor een 5de voorstelling, dan geniet je nog steeds van de 20% korting. Hiervoor is het wel belangrijk dat steeds dezelfde inloggegevens gebruikt worden in onze webshop!

Op al onze activiteiten kan de UiTPAS gebruikt worden. 

Start verkoop abonnementen: maandag 10 juni / 9:00
Start verkoop losse tickets: vrijdag 21 juni / 9:00 

Losse activiteiten

(niet mogelijk in abonnement)

14 & 15 september - Wilde Westen / KLASSIEK EN ROUTE

Tijdens Klassiek En Route vloeien het glooiende landschap en klassieke muziek samen in een tweedaags nazomerfestival. Jonge artiesten en gevestigde waarden spelen op de mooiste plekken in Zonnebeke en Sint-Denijs. In Sint-Denijs wandel je doorheen de wijngaarden van concert naar concert.

Op het programma: de Ieperse Bieke Michiels die uit haar kleine snare drum een veelheid aan klanken tevoorschijn tovert, het Brugse strijkorkest BRYGGEN met een intiem programma met werken van Grieg, Sibelius en Max Richter en Aglica Trio, dat Franse muziek combineert met eigen werk. GLoW Collective zoekt de culturele confrontatie op en werkt samen met slam poet Pitcho Womba Konga, terwijl Sofie Vanden Eynde en Shahab Azinmehr de Westerse en Oosterse cultuur laten samenvloeien in 'Portaal'. Een boeiende mix van stijlen en artiesten!

Klassiek En Route is een tweedaags festival dat zowel in Sint-Denijs als in Zonnebeke plaatsvindt. Op beide dagen zie je hetzelfde programma.

Sint-Denijs : zaterdag 14 september, wandeltocht van 6 km met vijf korte concerten onderweg.
- Start om 13u30 aan de Kerk van Sint-Denijs.
- Het publiek wordt onderverdeeld in drie groepen. Je kiest je groep bij aankoop van je ticket. Elke groep ziet hetzelfde programma, maar in een andere volgorde.
- Tickets: https://www.wildewesten.be 

Zonnebeke : zondag 15 september, fietstocht van 20 km met vijf korte concerten onderweg. Meer info via de website van Wilde Westen 

23 september - Mistig Land / Lies Vandeburie en Stefaan Daems
Zowel Lies Vandenburie (tekst, spel, trompet) als Stefaan Daems (muziek, saxofoon) werden van dichtbij geconfronteerd met de impact van de dementie op het leven van een naaste. Ze laten je tijdens de voorstelling binnenkijken in het hoofd en het proces van iemand met dementie. Een intiem muzikale voorstelling over dementie

Locatie: Theatercentrum Zwevegem
Ticketprijs: gratis
Start voorstelling: 19u

Contact & inschrijven: dementie@zwevegem.be / Gemeente Zwevegem • 056 76 52 45 - WZC Marialove • 056 64 44 01

3 oktober - Lezing / Leen Dendievel

Naar aanleiding van de 10-daagse van de mentale gezondheid is Leen Dendievel te gast in de bib. In haar boek ‘Asem’, schreef Leen over angsten en de oorzaken van paniekaanvallen. Mentaal welzijn blijft een moeilijk thema. Er is weinig plaats in onze maatschappij voor emoties en gevoelens. Barbara Demeyere gaat in gesprek met Leen over haar boeken. Leen maakt het thema mentaal welzijn toegankelijk en bespreekbaar. Een aanrader.

Locatie: Bibliotheek Zwevegem
Ticketprijs: €5 (binnenkort beschikbaar, zie ticketlink bovenaan pagina)
Start voorstelling: 19u30

Contact & info: Bibliotheek Zwevegem

4 oktober - De Schrijfwijzen / Het Groot Dictee heruitgevonden

Schrijf jij zo foutloos mogelijk? Haal jij het in dit laagdrempelige taalspel? Het dictee wordt die avond in meer dan 100 bibliotheken georganiseerd. De winnaars van alle bibliotheken worden uitgenodigd om de finale te spelen, eind oktober op een bijzondere locatie.

Locatie: Bibliotheek Zwevegem
Ticketprijs: gratis, inschrijven verplicht via https://zwevegem.bibliotheek.be/inschrijven-grootdictee
Contact & info: Bibliotheek Zwevegem

6 oktober - Aperitiefconcert: BEWEGEN/BEWOGEN / Duo RAAS

Duo RAAS, bestaande uit Marie-Lou Debels (gitaar) en Ruth Mareen (viool), biedt een veelzijdig repertoire met invloeden uit klassiek, hedendaags en wereldmuziek. Ze staan bekend om hun intieme, improvisatorische optredens, vaak zonder bladmuziek, wat voor een persoonlijke ervaring zorgt. Dit seizoen presenteren ze hun nieuwe voorstelling "Bewegen/Bewogen", een unieke combinatie van klassieke muziek, gesproken woord en tape, waarbij ze bewegen tussen drie podiumopstellingen. Na dit concert volgt nog een aperitief met een hapje en een drankje, wat inbegrepen is in de ticketprijs.

Locatie: Zaal Volt (5de verdieping Transfo)
Ticketprijs: €15
Tickets  (binnenkort beschikbaar, zie ticketlink bovenaan pagina)
Start voorstelling: 11u
Contact & info: Dienst Cultuur en Evenementen Zwevegem

17 oktober - Lezing: Het DNA van kinderarmoede / Peter Adriaenssens

In het boek ‘Het DNA van kinderarmoede’ brengen Peter Adriaenssens en Noël Slangen oorzaken in kaart, weerleggen hardnekkige mythes en stereotypen over kinderarmoede en formuleren concrete voorstellen. Op , de internationale dag tegen armoede, komt bekend kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens zijn ideeën toelichten.

Locatie: Theatercentrum
Ticketprijs: gratis  (binnenkort beschikbaar, zie ticketlink bovenaan pagina)
Start voorstelling: 19u30

Contact & info: Bibliotheek Zwevegem

19 & 20 oktober - Buren bij Kunstenaars

Op 19 en 20 oktober organiseert Zuidwest, i.s.m. de 13 steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen, voor de 21ste keer Buren bij Kunstenaars. Tijdens het weekend stellen meer dan 400 kunstenaars tentoon in eigen atelier of in groepstentoonstellingen op diverse locaties in Zuid-West-Vlaanderen.

Openingsuren zijn zowel op zaterdag als op zondag van 10u00-12u00 en van 14u00-18u00.

26 oktober - Familievoorstelling: Maan (+2 jaar) / Het Wolk

Het WOLK neemt je mee op een visuele ontdekkingsreis naar plekken waar geen mens ooit al is geweest. Zet je schrap om mee te zweven naar het onbekende en voor een ontmoeting die in de sterren stond geschreven. Maan is een beeldende belevingsvoorstelling voor de allerkleinsten waar ook jij nog van zal dromen.

Locatie: Theatercentrum
Start voorstelling: 14u30
Ticketprijs: €7
Tickets: (binnenkort beschikbaar, zie ticketlink bovenaan pagina)
Contact & info: Dienst Cultuur & Evenementen Zwevegem

17 november - Kunstendag voor Kinderen

Op kunstendag voor kinderen kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar voor één dag proeven van heel wat verschillende kunstvormen. Je kan er deelnemen aan workshops, muziek maken, dansen etc.

Locatie: Bibliotheek en Huis van het Kind
Ticketprijs: gratis, doorlopend zonder inschrijven
Uren: 14u30-18u
Contact & info: Bibliotheek Zwevegem

20 november - De Kindervleesfabriek / De Dolfijne Dodo

‘De Kindervleesfabriek’ is een fantastisch jeugdboek van de hand van Ruth Verstraeten met illustraties van Eva Mouton. Ine Bettens en Emma de Bakker zetten het boek om naar een muzikale voorstelling voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Locatie: Bibliotheek
Ticketprijs: € 6  (binnenkort beschikbaar, zie ticketlink bovenaan pagina)
Start voorstelling: 14u
Contact & info: Bibliotheek Zwevegem

21 november - Zwevegem@TheMovies: Romeo+Juliet

Locatie: Zaal KAbaal (OC de Brug)
Ticketprijs: € 3 (gratis voor leerlingen KA)
Start voorstelling: 19u
Contact & info: Kunstacademie & Bibliotheek Zwevegem

26 februari - Aadje Piraatje / Vlinders & C°

Aadje Piraatje vaart over de zeeën samen met zijn vader en een heleboel andere piraten. Toch heeft Aadje dezelfde problemen als alle kinderen. Hij is heel nieuwsgierig, een tikkeltje eigenwijs, vraagt veel en wil alles leren. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige prentenboeken van Marjet Huiberts en is geschikt voor kleuters vanaf 2,5 jaar.

Locatie: Theatercentrum
Ticketprijs: € 6
Tickets:  (binnenkort beschikbaar, zie ticketlink bovenaan pagina)
Start voorstelling: 14u
Contact & info: Bibliotheek Zwevegem

7,8,9,12 maart - Impakt 

Deze voorstelling is het resultaat is van een inspirerende samenwerking tussen de spelers van de Kunstacademie Zwevegem en acteurs van Groep Ubuntu. Deze voorstelling toont een moment van unieke samensmelting van creativiteit, waarbij twee verschillende werelden samenkomen. De impact ervan op de spelers is evident, en het zal ook een diepgaande impact hebben op het publiek.

Locatie: Zaal KAbaal (OC De Brug)
Ticketprijs: gratis
Start voorstelling: 19u
Contact & info: Kunstacademie Zwevegem (info@kazwevegem.be)

26 maart - Zwevegem@TheMovies: Little Black Spiders

Locatie: Zaal KAbaal (OC de Brug)
Ticketprijs: € 3 (gratis voor leerlingen KA)
Start voorstelling: 19u
Contact & info: Kunstacademie & Bibliotheek Zwevegem

30 maart - Aperitiefconcert: / Kwartet recital / Desguin Kwartet

Het Desguin kwartet, opgericht in 2015, combineert klassieke (Beethoven en Smetana) en moderne invloeden in een uniek muzikaal geluid. Met een breed repertoire en expressief spel biedt dit strijkkwartet een dynamische en emotionele ervaring die elke muziekliefhebber zal betoveren. Hun optredens zijn een niet te missen hoogtepunt voor iedereen die van muziek houdt. Na dit concert volgt nog een aperitief met een hapje en een drankje. Dit is inbegrepen in de ticketprijs.

Locatie: Zaal Volt (5de verdieping Transfo)
Start voorstelling: 11u
Ticketprijs: €15
Tickets:  (binnenkort beschikbaar, zie ticketlink bovenaan pagina)
Contact & info: Dienst Cultuur en Evenementen Zwevegem


24 april t.e.m. 5 mei - MOOOV Filmfestival

Zwevegem is opnieuw één van de locaties voor het MOOOV Filmfestival in Zuid-West-Vlaanderen. Verdere info en inschrijvingen binnenkort beschikbaar via de webshop.
Contact: samenleving@zwevegem.be