Download de app Recycle!

Wat zijn de openingsuren van het recyclagepark in je gemeente? Mag je de P+MD-zak deze week buitenzetten of pas volgende week? En waar kan je terecht met gebruikte batterijen? Je vindt het antwoord gewoon op je smartphone of tablet!

De applicatie is beschikbaar op iOS- en Android

Wie op een handige manier op de hoogte wil blijven van de afvalophaling en -inzameling in zijn gemeente kan gebruik maken van applicatie Recycle!. Dat is een gratis app voor smartphones en tablets die alle mogelijke info rond afvalsortering in Belgiƫ bundelt. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van Imog in samenwerking met verschillende inzamel- en recyclageorganisaties. De app is beschikbaar op iOS- en Androidsystemen.

De app kan voor drie verschillende doeleinden gebruikt worden.

  • Hij biedt een up-to-date ophaalkalender van je gemeente of stad, met de mogelijkheid om herinneringen in te stellen zodat je niet vergeet je vuilniszak tijdig buiten te zetten.
  • De tweede functie is een overzicht van alle afvalinzamelpunten in je buurt. Het gaat dan over containerparken, hun openingsuren en de weg er naartoe.
  • Tot slot bevat de app ook een 'sorteerwijzer': een lijst met de sorteerregels voor verschillende types afval. 

Geen smartphone of tablet?

Klik op deze link, geef je postnummer, straat en huisnummer in en je krijgt onmiddellijk een overzichtelijke kalender met de correcte ophaaldagen.

Of bekijk de ophaalkalender voor Zwevegem via deze link.