Drie erfgoedwandelingen in Zwevegem met gids

We hebben enkele boeiende erfgoedwandelingen in ons aanbod. De eerste drie erfgoedwandelingen zijn betalend. De vierde wandeling kan je gratis afwandelen.

(1) Tijdens "De Erfgoedwandeling Zwevegem" wandel je langs diverse gebouwen in het centrum van Zwevegem en nemen we een gevarieerde duik in de geschiedenis van de gemeente. Weetjes en anekdotes over o.a. de familie Bekaert, de uitvinder van De Druivelaar, de meesterkok van de Gambrinus, de vier dochters van café De Vlasbloem en een trein die Camielke heette. Wist je dat zelfs Marc Coucke en cartoonist Nesten een link met Zwevegem hebben?

(2) Tijdens de wandeling "Van Bekaert tot Transfo*" is er vooral aandacht voor staaldraadbedrijf Bekaert, weverij La Flandre en de elektriciteitscentrale, de drie boegbeelden van het industriële verleden van de gemeente.

(3) "Zwevegem en de koers" is een wielerheldenwandeling over coureurs van vroeger en renners van nu. Verhalen over o.a. wereldkampioen Marcel Kint, de doorbraak van Xandro Meurisse, het wonderjaar van Jef Planckaert, het café van Germain Derycke, de fietsende broers Baptiste, Emiel en Edward Planckaert en Julo, de koning van de velodroom in Moen. Gebracht met een hart voor de koers.

Bovenstaande erfgoedwandelingen kost 75 euro per wandeling met een maximum van 25 deelnemers. Elke wandeling start en eindigt aan koffiebar El Dorado, Otegemstraat 148B, Zwevegem. Voor boekingen en meer informatie neem je contact op via racingletterbeek@hotmail.com of 0491 13 18 60.

(4) Een “luisterwandeling over wonen en werken op Transfo” brengt je even naar het leven van toen en nu, van hard werken en vrijetijdsbesteding over pandemie en Duitse bezetting. Download de wandeling in de Erfgoedapp en beluister de afleveringen op de site in de buitenruimte. Deze wandeling wordt gratis aangeboden. Je kan de filmpjes ook bekijken als je doorklikt naar luisterwandeling op deze link: www.transfozwevegem.be/beleven