Zwevegem zoekt duurzame helden!

teaser met de tekst Ben jij een duurzame held?

Is je buurman actief in meerdere verenigingen?
Raapt je zoon regelmatig zwerfvuil in de straat?
Stimuleert je werkgever fietsen bij zijn werknemers?
Zet de leerkracht zich in voor ontwikkelingswerk?
Nomineer hen nu als duurzame held!

Zwevegem neemt deel aan de “Week van de Duurzame Gemeente”, van 18 tot 25 september 2019.

Op 18 september hangen we de SDG-vlag uit aan het Gemeentepunt Zwevegem en zetten we onze Zwevegemse “duurzame helden” en hun heldendaden in de kijker.

Duurzame helden

De duurzame helden zijn Zwevegemse burgers/verenigingen/organisaties die dankzij hun grote of kleine inspanningen de wereld een mooiere plek helpen maken op het vlak van gezondheid, welzijn, milieu, duurzaamheid, armoedebestrijding, onderwijs, gelijkheid….
Zij geven de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties voor een duurzame planeet een lokaal gezicht. Want vele kleine lokale stappen maken één grote stap vooruit richting een duurzame wereld.

De helden engageren om de Duurzame  Ontwikkelingsdoelstellingen actief uit te dragen tijdens de campagne. De gemeente Zwevegem biedt het nodige materiaal: SDG-pin, raamsticker met de campagne-slogan en bierkaartjes.

Waarom deelname van Zwevegem?

Duurzaamheid is de rode draad in het bestuursakkoord van Zwevegem. Zwevegem stelt op dit ogenblik haar nieuw meerjarenbeleidsplan 2020-2025 op. Wij willen de duurzaamheidstrein, aan de vooravond van een nieuwe beleidscyclus niet missen.

Met de deelname aan de “Week van de duurzame gemeente” willen we de aandacht vestigen op duurzaamheid en de duurzaamheidsdoelstellingen. Bovendien willen we tijdens de campagneweek extra onze waardering tonen voor de Zwevegemse burger, onze lokale helden die zich inzetten voor een of ander duurzaam project. Zij zijn het voorbeeld voor de gemeente.

Aan de Duurzame Helden wordt gevraagd om - waar mogelijk - mee te werken aan interviews, promofilmpjes of andere vormen van communicatie rond de campagne.

Wil jij de rol van duurzame held (SDG-held) op jou nemen en deelnemen aan de week van de duurzame gemeente? Stel je dan kandidaat tegen 30 augustus via dit online formulier

afbeelding van duurzame ontwikkelings doelstellingen