Een dag uit het leven van... de leiding van een jeugdbeweging

Zondag, eindelijk!

Op een zondag rustig wakker worden en weten dat je naar de Chiro mag, voelt veel beter dan opstaan voor een lesdag. Ontbijten als een koning? Op zondag is dit bij mij zeker het geval. De geur van verse ontbijtkoeken en koffie raast mijn kamer door. Na een stevig ontbijt en een aflevering van mijn favoriete serie op Netflix wordt het stilaan tijd mij aan te kleden. Oei wacht, waar is mijn chirorok en trui? Oja juist, zoals altijd bij de vers gewassen was. BEDANKT MAMA!

Uniform
Gegeten

Leidingskoord

Spelvoorbereiding

Zo alles check, klaar voor een superleuke chirozondag met mijn liefste aspiplussers!

Gelukkig is mijn tweede thuis slechts twee minuten fietsen, want fietsen is nu niet echt mijn favoriet. Eens aangekomen in de chiro gaan we van start met het vertellen van onze gekke verhalen van het afgelopen weekend. De ene al wat gekker dan de ander.

13u45? TIS KWART VOOR IEDEREEN AAN DE POORT! Zo gaat het iedere zondag, zo vergeten we het zéker niet. Vol enthousiasme onthalen we de leden met open armen en soms eens een goed “plaatje”. Over ons nieuw zebrapad lopen tal van gekke, enthousiaste meisjes de straat over.

Vierkant! Maar eerst een openingsspel joepie jee! We spelen een kort massaspel met iedereen om op te warmen. Ok warm genoeg, nu tijd voor het vierkant. Alle leidsters geven hier een tipje van de sluier over wat de activiteit zal inhouden.

Helaas eindigt de chirozondag té snel! Leden naar huis, we deden ons taakje en keuvelden nog even na. Om deze chirozondag af te sluiten kruip ik moe maar voldaan in mijn bed.

- Fran Vanmarcke-

Citaat:

Op een zondag rustig wakker worden en weten dat je naar de Chiro mag, voelt veel beter dan opstaan voor een lesdag.
een foto van een groep uit de jeugdvereniging
een foto van Fran op het plein