Een dagje als hoofdanimator op Petoeter

bijzitter Elise Buyse

‘s Morgens kom ik toe rond 7u15 om alles voor te bereiden, zoals het opstarten van de laptop voor de registratie van de kinderen, aanwezigheidslijsten klaarleggen,… Om 7u25 komen de opvanganimatoren toe, zij helpen me bij het ontvangen van de ouders en hun kleine petoeters. Elk kindje krijgt een sticker met zijn/haar naam op zodat alle animatoren kinderen kunnen aanspreken, troosten, verzorgen,… Om 8u30 is onze animatorenploeg compleet en stuur ik de animatoren aan om alles klaar te zetten voor de activiteiten die op die dag gepland zijn. De activiteiten passen altijd in het thema van de week. Rond 9u30 dansen we samen op ons verzamellied en rusten we even uit met een koekje en een drankje. Na een toiletbezoekje bezorgen we de kinderen een leuke ochtend door met hen te spelen, knutselen, lachen,…

12u, etenstijd! Ik ontvang de ouders van de kinderen die thuis gaan eten. Daarna zorg ik ervoor dat we allemaal samen kunnen eten, kinderen en animatoren zitten gezellig samen.

Na 13u30 neem ik weer plaats achter mijn laptop om kinderen in – en uit te schrijven. Om 14u gaan we weer van start met tal van leuke activiteiten in ons open speelaanbod. Van al dat spelen krijgen de kinderen ook honger en dorst, dus pauzeren we even rond 15u15 voor een lekker stukje fruit en water. Nadien spelen de kinderen verder tot 16u30 en houd ik mij als hoofdanimator klaar voor het ontvangen van de vele ouders. Omstreeks 17u verzamelen we voor een laatste keer om de maagjes van de kleine petoeters te vullen met een koekje. Nadat alle kinderen afgehaald zijn, is het tijd voor de avondvergadering met het animatorenteam. Tijdens de vergadering overlopen we de dag (wat ging goed, wat verliep minder, wat kunnen we morgen beter doen?) en bereiden we de volgende dag voor. Na een lange dag gaan we rond 18u30 met een voldaan gevoel terug naar huis.

Elise Buyse
hoofdanimator Elise Buyse