Handel en horeca

Voor de horecazaken werd beslist dat de verplichte registratie moet gebeuren door iedere bezoeker en per tafel om de contactopsporing efficiënter te laten verlopen.

Een mondmasker is verplicht behalve als je aan tafel zit.

Zwevegemse horecabon

Sinds 1 juli kan je de Zwevegemse horeca steunen met de Horecabon. Plaats je bestelling online en duidt aan bij welke handelaar je de bon wil spenderen. De bon zal verkrijgbaar zijn van 1 juli tot 15 augustus 2020 (of zolang de voorraad strekt). Je betaalt 20 euro per bon, maar je krijgt 24 euro in waarde. De bon blijft geldig tot uiterlijk 30 november 2020 en dient in zijn totaliteit gespendeerd te worden. Iedere inwoner kan maximum 10 bonnen aankopen. 

Bestel hier je horecabon

Toelage ondernemers

Om onze ondernemers te steunen die investeren in veiligheidsmaatregelen ter bescherming van hun klanten en bezoekers in de strijd tegen het coronavirus, kent de gemeente een financiële toelage toe tot 200 euro. Ben je zelfstandige in hoofd- of bijberoep, en heb je een goedkeuring gekregen voor een hinderpremie of compensatiepremie van Vlaio, dan kom je in aanmerking. 

De aanvraag verloopt het vlotst via het webformulier. Je kan er ook voor kiezen je aanvraag te bezorgen via e-mail naar economie@zwevegem.be of per post naar Lokaal bestuur Zwevegem, dienst ondernemen, Blokkestraat 29 bus 1, 8550 Zwevegem.

Reglement toelage veiligheidsmaatregelen corona

Aanvraag via webformulier

Aanvraag via e-mail/post