Internationale uitwisseling

Internationale uitwisseling met de Willy Taylor Academy in Ghana.

Het Zwevegemse project ‘Kindergemeenteraad goes international’ is door de provincie weerhouden als uitwisselingsproject en wordt ook financieel ondersteund. Vanaf 2021 is de internationale uitwisseling een rode draad binnen onze kindergemeenteraad. De kindergemeenteraadsleden overleggen internationaal, wisselen ideeën en ervaringen uit en gaan samen opzoek naar oplossingen voor lokale en mondiale problemen, vanuit hun leefwereld en weliswaar op kindermaat.

Om deze internationale uitwisseling te kunnen opzetten hebben we natuurlijk een partner in het globale Zuiden nodig. De internationale uitwisseling gaat door met de Willy-Taylor Academy, in Asuadei, een dorp in Ghana. De Willy-Taylor Academy is een school binnen het project Akwaba Asuadei in Ghana.  Emelia is de directeur van de school. Haar hoofddoel is om ieder kind van kwaliteitsvol, toegankelijk en betaalbaar onderwijs te zien. Binnen het project Akwaba Asuadei lopen nog verschillende acties zoals plantages, lokaal winkeltje, ... 

Momenteel vonden reeds enkele digitale uitwisselingen plaats tussen de kinderen van de kindergemeenteraad en de kinderen van de Willy Taylor Academy in Asuadei. Deze uitwisselingen gebeurden aan de hand van filmpjes. De kinderen stelden vragen aan mekaar en gaven via filmpjes antwoord aan mekaar.

De komende 3 jaar zullen verschillende acties worden uitgewerkt binnen het uitwisselingsproject. Acties rond thema’s waar zowel de kinderen in Zwevegem mee te maken hebben als de kinderen in Asuadei. Verder spelen de Zwevegemse scholen, de mondiale raad, de jeugddienst en de dienst samenleving een belangrijke rol in het project. Er wordt gezocht naar uitwisselingen, naar activiteiten die zowel daar als hier mogelijk zijn. Ook wordt gekeken naar Zwevegemse evenementen en belangrijke momenten om op deze gelegenheden de koppeling te maken met onze partner in Ghana zodat de volledige Zwevegemse bevolking mee is en betrokken is in deze internationale uitwisseling.  

Enkele thema’s waar we alvast willen rond werken zijn afvalverwerking, dans, muziek en vrije tijd, verkeer en verkeersveiligheid, beeldvorming en fairtrade.

We houden jullie met veel plezier verder op de hoogte van dit mooie project!

 

Directeur Emelia en haar man

Op de foto zie je Emelia de directeur van de school, samen met haar man.

Emelia Boateng - directrice Willy Taylor Academy

Korte video boodschap van Emelia Boateng, Directeur van de Willy Taylor Academy over het uitwisselingsproject.