Leanderhof

Het project Leanderhof

Op de gronden van de voormalige Bekaertsite bruist het van de bouwactiviteiten.

Het “Leanderhof” is in de maak. De naam verwijst naar Leon Leander Bekaert, stichter van staalproducent Bekaert.

Het vroegere betonnen landschap krijgt een nieuwe permanente toekomst met een uitnodigende groene omgeving voor bewoners en bezoekers. Een plek waar iedereen kan genieten.

In het centrum van Zwevegem komt een nieuwe, groene woon-, werk- en winkelzone met een 300-tal woningen en appartementen waaronder 50 assistentiewoningen, 3.000 m² commerciële ruimte (winkels en horeca), een ondergrondse parking en 2 verkeersvrije pleinen. Er is ook de ambitie om een kinderdagverblijf te openen op de site. Leanderhof betekent een nieuwe dynamiek voor het dorpscentrum van Zwevegem.

Met goede zorgen omringdwonen in het Leanderhof    

De Courbe: 50 assistentiewoningen van het OCMW te huur!  

Op Leanderhof komen in het gebouw de Courbe 50 assistentiewoningen. Deze zullen worden uitgebaat door het OCMW van Zwevegem, in samenwerking met het Woonzorgcentrum Sint-Amand. De Courbe is gelegen aan de overkant van het woonzorgcentrum. De naam ‘Courbe’ verwijst naar de historiek van Bekaert. Courbe, vroeger ook wel “Velodrome” geheten, was een deel van de zogenaamde staaldraad.

 

In de Courbe zal de bewoner genieten van alle comfort in een prachtige omgeving. De assistentiewoningen zijn serviceflats met dienstverlening op maat.

Hier woon je zonder zorgen en heb je als bewoner alle hulp binnen handbereik. Samen met het OCMW van Zwevegem kan de bewoner een beroep doen op extra zorgdiensten en de woon assistent helpt bij alle vragen en noden.

Alle flats in de Courbe zijn aangepast, ruim en toegankelijk, volledig in het teken van aangenaam wonen en leven. De flats zullen beschikbaar zijn vanaf oktober 2018.

Fotoalbum

Meer info?www.leanderhof.be

Voor wie?Inwoners van Zwevegem, vanaf 65 jaar.

Prijzen:De prijzen zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Interesse?Info bij de sociale dienst van het Woonzorgcentrum

   Hanne Bellemans,   056 28 53 15

   Annelies Clarysse,   056 28 53 16