Zwevegem Hartveilig

In België worden er dagelijks mensen getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis: op straat, op het werk, thuis, in de sportclub, … Momenteel overleeft slechts een kleine 10% van hen, maar dat kan anders.

Zwevegem kocht 6 automatische externe defibrillators (AED) aan die verspreid staan op verschillende, voor het publiek toegankelijke plaatsen. Een AED is een draagbaar toestel dat een persoon met een hartstilstand op een geautomatiseerde manier een schok toedient om het gestoord hartritme te stoppen en het normale ritme te hernemen. Je krijgt mondeling de informatie die je nodig hebt om het te gaan gebruiken, maar de AED beslist zelf na analyse of een stroomstoot (defibrillatie) kan helpen. Je vindt de toestellen aan OC De Spoele (Otegem), OC Den Tap (Moen), OC Malpertus (Heestert), OC Ter Streye (Sint-Denijs), het Sportpunt (Zwembad) en het Gemeentepunt Zwevegem.

Unizo Zwevegem gaat over tot de aankoop van een AED toestel en schenkt dit toestel aan de gemeente, Unizo Zwevegem zorgt voor een GRATIS opleiding voor Zwevegemse ondernemers (max 21 deelnemers) op dinsdag 8 november 2016 van 19u30 tot 22u. Rode Kruis Ommegangstraat 22  8550 Zwevegem, inschrijvingen voor de opleiding via Bart Colson, tel 056 75 45 63 of bart@colson.be

Inschrijvingen