Aanvraag inname openbaar domein en parkeersverbodsborden online via Eagle

Heb je werken gepland waarbij je genoodzaakt bent om tijdelijk het openbaar domein in te nemen, zoals bij een verhuis, verbouwingswerken, bouw-, afbraak-, schilder-, leverings- en andere werken, het plaatsen van een, stelling op het voetpad, sleufwerken, het plaatsen van parkeerverbodsborden, containers, wegsignalisatie, of afsluitingen…. Dan heb je een signalisatievergunning nodig.

Zwevegem werkt voortaan met het nieuw digitaal platform Eagle, een onderdeel van Merkator. Dit platform ondersteunt ten behoeve van steden en gemeenten het vergunningsproces voor de inname van het openbaar domein. Het digitaal platform zorgt voor een snellere administratieve verwerking, volledig volgens het GIPOD decreet.

Inname openbaar domein. Hoe aanvragen?

Surf naar https://www.zwevegem.be/inname-openbaar-domein-eagle 

De vergunning krijg je online, via email.

Kostprijs?

De inname van het openbaar domein is drie dagen gratis, vanaf de vierde dag betaal je € 0,60 m². De onderbreking tussen twee werken moet langer zijn dan drie dagen, anders wordt dit als een verlenging van de werken beschouwd.

Let op: Wijziging in levering parkeerverbodsborden!

  • Parkeerverbodsborden kan je niet langer afhalen. Ze worden standaard geleverd aan een kostprijs van € 20
  • Aanvragen voor parkeerverbodsborden moeten minstens drie dagen op voorhand gebeuren bij …
  • Voor het plaatsen van containers, wegsignalisatie of afsluitingen heb je een signalisatievergunning nodig

Na het indienen van de aanvraag controleert het gemeentebestuur of er eventuele hinder is van de inname van het openbaar domein. Daarnaast vraagt het gemeentebestuur ook advies aan interne en externe diensten (bv. politie) en moet de aanvraag voldoen aan het GIPOD decreet. Eventueel kan er ook een signalisatieplan aan toegevoegd worden.

(Dankzij het gebruik van Eagle kan deze aanvraag veel sneller verwerkt worden.)

Created at: 28/08/2018

Reactie toevoegen