Welke toelatingen heb je nodig bij een actie voor een goed doel?

Nu de koude dagen aanbreken tonen inwoners graag hun warm hart. Heel wat acties worden op het getouw gezet voor verschillende goede doelen. Meestal is het organiseren van een bepaalde actie geen probleem. De meeste acties kun je zonder problemen organiseren. Voor andere vraag je beter toestemming. Alvast een overzicht.

Je goede doel op de wekelijkse markt

Op dinsdagvoormiddag is er openbare markt op het Th. Toyeplein. Wie hier een actie wil organiseren kan hiervoor een standplaats aanvragen. Contacteer hiervoor tijdig onze marktmeester. De inname van een standplaats is volledig gratis.

Deur-aan-deur

Om producten van deur tot deur te verkopen heb je wel toelating nodig. Stuur een mail naar de dienst lokale economie en vermeld zeker in welke straten je de actie zou willen uitvoeren. Je zorgt er best ook voor dat het duidelijk is waarvoor je iets wil verkopen zodat de mensen weten dat het om een actie voor een goed doel gaat.

Parkings

Vooraleer je een actie organiseert op een parking van bijvoorbeeld een winkel, vraag je best toelating aan de eigenaar van deze parking. Heeft die er geen problemen mee? Breng ook de dienst lokale economie op de hoogte. Voeg eventueel een kopie van de mail toe waarbij de eigenaar je toestemming heeft gegeven om de actie uit te voeren. 

Andere

Wil je een ander soort actie uitvoeren en ben je niet zeker of dit mag? Neem gerust eens contact op met de deskundige lokale economie.