Belastingsaangifte 2020

Gepubliceerd op Dinsdag 14 april 2020

Zoals elk jaar zal je binnenkort jouw aangifte indienen (of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen). Om jouw veiligheid en die van onze medewerkers te garanderen zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de federale overheid financiën als in de gemeenten. 

Dien je jouw aangifte zelf in (of via een boekhouder)?

Je kan jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte raadplegen in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei. Als je een aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte per post ontvangt, ontvang je die in de loop van de maand mei.

Heb je hulp nodig om jouw aangifte in te vullen? We zullen telefonisch bereikbaar zijn.

Als je jouw aangifte wilt laten invullen, vragen we je om te wachten tot je die ontvangen hebt. Je kan vervolgens bellen naar het nummer dat op de envelop staat. Je krijgt dan een afspraak om jouw aangifte te laten invullen per telefoon via het nummer 02 572 57 57.

Na het invullen per telefoon, ontvang je vervolgens per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van jouw aangifte ook kunnen afronden via MyMinfin (Tax-on-web). 

Alle info kan je terug vinden op de website van de federale overheidsdienst financiën