Burgerbevraging gemeente- & stadsmonitor

Gepubliceerd op Woensdag 04 maart 2020

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je er veilig fietsen? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in Zwevegem?

Wat wil jij weten over jouw gemeente?

Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat je denkt over jouw gemeente. Daarom organiseert het Agentschap Binnenlandse Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, de grootschalige bevraging ‘Gemeente- & Stadsmonitor’. Van woensdag 25 maart tot midden juni 2020 worden bijna 400.000 inwoners van 17 tot 85 jaar gevraagd om een vragenlijst in te vullen.

Vul in en win

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging ‘Gemeente-
& Stadsmonitor’ is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om jouw mening te geven over de thema’s die in Zwevegem belangrijk zijn. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro.

Resultaten van vorig jaar bekijken?

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. We maken alleen analyses op gemeentelijk niveau en werken volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer uitleg kan je vanaf eind maart terecht op www.gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kan je bovendien alle resultaten van de vorige bevraging raadplegen.