Corona-update voor ondernemers (8/03)

Gepubliceerd op zondag 07 maart 2021

Vanaf  8 maart treden er opnieuw enkele versoepelingen in werking. Onderstaand alvast het overzicht. 

Ambulante handel

  • Rondrijdende ambulante activiteiten in voedingswaren (bv. ijskarren en wafelverkopers) zijn opnieuw toegelaten.
  • Deur-aan-deurverkoop blijft verboden.

Diensten

  • Voor niet-medische contactberoepen blijft dienstverlening aan huis nog steeds verboden. Enkel diensten voor haarverzorging (kappers) aan en in huis zijn opnieuw toegelaten.

Ondertussen zijn ook de protocols voor de contactberoepen beschikbaar

  • Privésauna’s mogen terug open voor zover deze gebruikt worden door personen van hetzelfde huishouden of personen die een duurzaam contact onderhouden. De overige wellnesscentra, met inbegrip van onder meer publieke sauna’s, onbemande zonnebanken en -centra, stoomcabines en hammans blijven gesloten
  • Fotografen mogen in hun studio meer personen tegelijkertijd ontvangen, voor wat betreft personen van hetzelfde huishouden onderling, personen die een duurzaam contact onderhouden (knuffelcontact) en/of kinderen tot en met 12 jaar.
  • Een maximum van 50 personen, kinderen tot en met 12 jaar en de bedienaar van de eredienst niet meegeteld, mag tegelijkertijd aanwezig zijn bij begrafenissen en crematies in afzonderlijke ruimtes van de gebouwen die hiervoor bestemd zijn en op een begraafplaats in het kader van een uitvaartceremonie. De begrafenissen en crematies vinden plaats zonder de mogelijkheid tot blootstelling van het lichaam.

 

Veder kan men elkaar met 10 personen buiten ontmoeten, i.p.v. maximum 4 personen. Het blijft daarbij belangrijk om 1,5 meter afstand te houden