Cultureel abonnement 2018-2019

ZATERDAG 13 OKTOBER 2018 
JOHAN VERMINNEN 50 jaar podium - “Plankenkoorts” 

De positieve stress van een artiest, alleen in zijn kleedkamer, de niet te temmen gedrevenheid om elk concert telkens opnieuw alles uit de kast te halen, zeg maar de ‘Plankenkoorts’ -zelfs na 50 (!) jaar carrière- zijn het uitgangspunt voor de nieuwe tournee van Johan Verminnen. Ondanks de royale keuze van klassiekers en het recent opgenomen nieuw studiowerk schreef Johan Verminnen nog enkele volstrekt verse liedjes voor de tournee. Nooit stilvallen is de boodschap. 

Dit optreden wordt georganiseerd in samenwerking met Rodenbachfonds Zwevegem. 

ZATERDAG 8 DECEMBER 2018
DE ROOS… DIEP IN MIJ, ode aan Ann Christy en Yasmine met GEENA LISA & CHELSY 

Een beklijvend eerbetoon aan Ann Christy en Yasmine, twee bijzondere zangeressen die ons veel te vroeg ontvielen. Hun oeuvre wordt helemaal opgepoetst en in een multimediaal spektakel gebracht door Geena Lisa en Chelsy. 

Deze voorstelling wordt georganiseerd i.s.m. Pasar De Zwaluwen Zwevegem. 

ZATERDAG 9 MAART 2019
WANNES CAPPELLE & BROEDER DIELEMAN & FRANS GRAPPERHAUS - “Dit is de bedoeling” 

Wannes Cappelle (bekend als frontman van Het Zesde Metaal) en Tonnie (broeder Dieleman) hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Alle twee zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. De twee zangers bedienen zich van hun moedertaal; een arcadisch dialect dat eigenlijk niet voorbij de regiogrens reikt. En toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Hun taal is muzikaal en doeltreffend, hun liedjes ontroeren en ontwapenen. En dat is de bedoeling.
De Nederlandse cellist Frans Grapperhausstaat hen bij in het creatieve proces én live op het podium. 

Dit optreden wordt georganiseerd in samenwerking met Jong KWB Zwevegem.

ZATERDAG 30 MAART 2019
COMPAGNIE CECILIA / ARNE SIERENS

“De Broers Geboers” met Sebastien Dewaele, Marijke Pinoy, Tom Ternest, Wouter Bruneel en Wim Willaert 

Theatermaker Arne Sierens sprokkelde in volkswijken ware getuigenissen bijeen en schreef met De broers Geboers een straffe serie ‘aantekeningen uit het ondergrondse’. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij zonder ophouden in de zak wordt gezet: ’t zou om te lachen zijn, moest ‘t niet om te schreien en zo vreselijk waar zijn. Het stuk legt de vinger op de vicieuze cirkel waarin mensen aan de rand zo vaak belanden. Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch, maar ook aandoenlijk, pijnlijk maar ook hartverwarmend. Een oh zo menselijk stuk grotesk toneel met een geweldige cast. 

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Markant Zwevegem.

Praktisch

  • 4 hoogstaande optredens voor 49 euro & extra kortingen
  • losse tickets = 15 euro per voorstelling
  • waar? in het Gemeentelijk Theatercentrum, Otegemstraat 18A, Zwevegem telkens om 20 u.
  • reserveer abonnement en tickets online: https://webshopzwevegem.recreatex.be 
Johan Verminnen