De infogids met handelsgids is er!

Gepubliceerd op Dinsdag 16 november 2021

Een tijdje terug ontving je de nieuwe Zwevegemse Infogids in je brievenbus. Een handig boekje boordevol praktische informatie, in combinatie met een handelsgids. Naast de printversie kan ook de digitale versie geraadpleegd worden.

We deden ons uiterste best om zoveel als mogelijk ondernemers op te nemen in de gids. Met meer dan 3.000 ondernemingsnummers in Zwevegem – ja, we zijn duidelijk een ondernemende gemeente! – zijn we er ons van bewust dat het quasi onmogelijk is om fouten uit te sluiten. We verfijnen momenteel dagelijks onze handelsgids om onze inwoners een gebruiksvriendelijke tool aan te reiken en onze lokale handel mee te kunnen promoten. Wie zijn zaak niet vermeld ziet staan, kan dit melden aan de dienst economie zodat we uw gegevens kunnen opnemen in de digitale handelsgids en in een eventuele toekomstige papieren versie.

Gaat het om verkeerde gegevens (bv. een verkeerd adres of verkeerde bedrijfsnaam)? Kijk dan zeker uw gegevens in het KBO na, aangezien deze info gekoppeld is aan onze digitale handelsgids. De gegevens uit de KBO kunnen wij als gemeente zelf niet wijzigen, hiervoor dient u contact op te nemen met uw ondernemersloket.

Bedrijvengids of handelsgids?

Op de website staat er zowel een bedrijvengids als een handelsgids. De bedrijvengids trekt de gegevens binnen van de KBO (kruispuntbank van ondernemingen), en maakt categorieën op basis van uw hoofdactiviteit en eventuele nevenactiviteit (NACE-codes).

De handelsgids filtert uit de bedrijvengids de ondernemers die zich toeleggen op lokale handel en dienstverlening aan particulieren. Deze handelsgids is gebaseerd op de categorie waarin u in de bedrijvengids bent opgenomen. Wie in de bedrijvengids niet in een correcte categorie opgenomen is, wordt dus mogelijks ook niet in de handelsgids opgenomen.

Op de hoogte blijven?

Meld je zeker ook aan op de nieuwsbrief voor ondernemers. Wanneer er acties gebeuren ter ondersteuning van onze ondernemers, dan kunnen we u via deze weg heel snel informeren.