De jeugdwerker awards 2019

Groepsfoto winnaarsjeugdwerker 2019
tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de jeugd, 31 januari 2020, werden opnieuw drie prijzen uitgereikt: jeugdwerker van het jaar, gouden kobbejager en de groene stekker 2019

Op vrijdag 31 januari 2020 ging de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie jeugd door. Het thema voor deze editie: the roaring twenties! Er was een echte twenties photo booth een speakeasy bar verstopt in het jeugdcentrum. Enkel via de gouden strik kon je de geheime bar vinden. Op het programma: de verkiezing van de Jeugdwerker 2019, de Gouden Kobbejager en Groene Stekker voor jeugdverenigingen.

Alle erkende jeugdverenigingen uit de gemeente mochten één persoon uit hun vereniging nomineren. Iemand die men eens in de spotlight wil plaatsen voor zijn of haar inzet in het verenigingsleven. Voor de jeugdwerker van het jaar werden maar liefst 1201 stemmen geregistreerd, Thibault Clarysse van Jeugdhuis De Harp Zwevegem was de overduidelijke winnaar met 390 stemmen achter z’n naam. Een dikke proficiat Thibault, jij krijgt een jaar lang de titel van ‘Jeugdwerker van 2019’! In 2015 zat ons geliefde jeugdhuis even in een dipje. Thibault, in Zwevegem beter bekend als Clarky was een van de kersverse vrijwilligers die er opnieuw leven in wou blazen. En dat deed hij ook, met veel enthousiasme en een onuitputtelijke bron van motivatie engageerde hij zichzelf en anderen om er iets moois van te maken. Mede dankzij hem draait de harp vandaag op volle toeren. Hij staat niet enkel vaak achter de toog, wekelijks vergadert hij ook met het bestuur om de dagelijkse werking in goede banen te leiden, hij heeft deze titel dan ook dubbel en dik verdiend.

Traditiegetrouw rijkt de werkgroep jeugdinfra een aantal prijzen uit aan de Zwevegemse jeugdverenigingen die zich als goede huisvader over hun lokaal ontfermen.

De Gouden Kobbejager (voor het properste lokaal) werd dit jaar gewonnen door Chiromeisjes Zwevegem. Ze kregen een geldprijs die ze kunnen besteden aan de verfraaiing van hun lokaal.

De Groene Stekker (voor de vereniging die het meeste inspanningen levert op vlak van zuinig energieverbruik) werd dit jaar gewonnen door Scouts & Gidsen Zwevegem.  Ze ontvangen een energiezuinig toestel naar keuze.

Proficiat aan alle jeugdverenigingen en op naar een fantastisch 2020!