Derde kindergemeenteraad Zwevegem

08 februari 2019

Op 8 februari kwamen de kindergemeenteraadsleden opnieuw samen. Ze gingen meteen aan de slag met het werkthema ‘Natuur en Milieu’. Het doel was om een anit zwerfvuilcampagne op poten te zetten en deze te koppelen aan de grote lenteschoonmaak op 29, 30 en 31 maart. Er werd gebrainstormd over leuke slogans en geposeerd voor foto’s. De foto’s zullen afgedrukt worden op grote banners en verspreid worden over 5 plaatsen in Zwevegem. We zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Na de actieve brainstorm en fotosessie was het weer tijd om plaats te nemen in de raadzaal en andere thema’s te bespreken. We kwamen nog eens terug op de speelweefselroute. Het was leuk om te horen dat enkele van onze ideeën ook uitgevoerd zullen worden. Zoals: Rode ‘Zappie’ accenten om de weg te zoeken, extra vuilnisbakken met hinkelpad, infoborden,… De dienst cultuur was ook enthousiast en wil samen werken om een (speel)kunstproject in de route te verwerken.

Daarna was het weer tijd voor het vragenvuur aan de burgemeester. Tal van nieuwe ideeën, vragen en voorstellen werden op de burgemeester afgevuurd. Het werd nog maar eens duidelijk hoe vindingrijk onze kinderen zijn. We kijken al uit naar het vragenvuur van de volgende kindergemeenteraad!

kinderen de vuilnis van de straat opruimen