Aanslagbiljetten belastingen vanaf nu beschikbaar in je eBox

Gepubliceerd op Woensdag 05 juni 2024

Als gemeente zetten we verder in op digitalisering. Vanaf 2024 ontvangt elke inwoner, die belastingplichtig is en een actieve eBox heeft, het aanslagbiljet van de belastingen digitaal in de eBox. Je eBox is een beveiligde elektronische brievenbus waarin je al jouw overheidsdocumenten veilig digitaal kunt ontvangen, bewaren en beheren.

Heb je geen actieve eBox? Dan krijg je het aanslagbiljet nog op papier in je brievenbus. De digitale aanslagbiljetten werden op woensdag 5 juni naar je eBox gestuurd. De aanslagbiljetten per post zullen op maandag 10 juni in de brievenbus zitten. 

Die eBox, hoe werkt dat nu precies?

Iedereen beschikt eigenlijk over een digitale eBox. Het enige wat je moet doen, is de eBox zelf activeren. Dat kan op verschillende manieren: 

  • via Mijn Burgerprofiel, het platform van de Vlaamse overheid
  • via My-eBox, het platform van de federale overheid
  • via privĂ©-kanalen, zoals Doccle

Geef je e-mailadres op bij activatie

Aangezien je jouw eBox niet iedere dag fysiek aan de voordeur tegenkomt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn als er nieuwe berichten in je digitale brievenbus toekomen. Daarom vraagt het platform je tijdens het registratieproces om een e-mailadres in te voeren, zodat je verwittigd wordt wanneer er een nieuw document is. Je kan per e-mail een melding ontvangen:

  • wanneer een nieuw document beschikbaar is in je eBox
  • wanneer een ongelezen document uit je eBox verwijderd zal worden

Is jouw eBox al geactiveerd, maar ontvang je geen e-mails? Dan kan je deze optie nog steeds aanvinken bij 'Mijn Profielgegevens' in je digitale brievenbus.

Ik wil mijn documentatie per post ontvangen

Inwoners die hun e-box (nog) niet activeerden blijven alle communicatie per brief ontvangen.

Problemen bij het activeren van je eBox? Dan kan je altijd terecht in het Digipunt in de bibliotheek of op de Bibus. Daar helpen onze gemotiveerde vrijwilligers je graag met je digitale vragen. Alle data en locaties vind je terug op www.zwevegem.be/digipunt.


Handige links