Het is ons menens met jouw goede voornemens

Maakte jij dit jaar ook het voornemen om meer te gaan bewegen? Dan was je niet de enige. Het staat elk jaar in de top 3 van goede voornemens. Het slechte nieuws is dat maar 12% die goede voornemens ook volhoudt.

Voelde jij de moed ook al in je schoenen zakken? De Zwevegemse sportdienst helpt je dan graag om toch door te blijven gaan! Er zijn enkele tips die je kunnen helpen om het vol te houden:

  • Sluit je aan bij een sportclub. In een sportclub word je optimaal begeleid om het maximum uit je inspanningen te halen: het maximum aan resultaten én aan plezier. Sporten in gezelschap is altijd leuker dan alleen. Heb je vragen over de mogelijkheden om te sporten in Zwevegem? Neem een kijkje op  de gemeentelijke website of neem contact op met de sportdienst.
  • Begin indien nodig met een sportmedisch onderzoek. Dat is vooral nodig als je na een lange periode van inactiviteit opnieuw begint te sporten. Een sportmedisch onderzoek kan bij een sportarts of bij je eigen huisarts.
  • Laat je inspireren door de website Sport Vlaanderen. Daar vind je allerlei trainingstips en basisrichtlijnen voor beginners. Schrijf je in en ontvang tips en tricks van het Sport Vlaanderen-team: https://www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer/voor-de-sporter/goede-voornemens/
Dienst sport