Gratis juridisch advies in het Gemeentepunt

Iedereen kan terechtkomen in een situatie die juridische vragen of problemen met zich meebrengt. Daarom organiseert het OCMW sinds 1 januari 2018 iedere 4e dinsdag van de maand de gratis dienst rechtshulp.  Dit van 17 u. tot 18.30 u.

Hoe gaat het in zijn werk?

Iedere 4de dinsdag van de maand kan je terecht op de dienst rechtshulp in het Gemeentepunt voor tal van vragen: echtscheidingsgeschillen, onderhoudsgeld, huurproblemen, erfenisrecht, beslag op loon… Het gaat om een eerste advies en bijstand.  De bedoeling is dat je een eerste idee krijgt van je rechten en plichten inzake alle mogelijke juridische materies.

Indien nodig verwijst de jurist je door naar gespecialiseerde diensten (advocaat, notaris, vakbond, sociale of administratieve diensten…). Wanneer een gerechtelijke procedure noodzakelijk blijkt, zal de jurist je doorverwijzen naar een advocaat.

Praktisch

Het gratis juridisch advies is toegankelijk voor alle inwoners van Zwevegem. Je bent hiervoor iedere 4de dinsdag van de maand welkom in het Gemeentepunt. Breng zeker alle documenten mee die met je problemen te maken hebben!