Gratis mondmasker voor elke inwoner (+ 12 jaar)

Gepubliceerd op Vrijdag 15 mei 2020

Het dragen van een mondmasker, zeker op plaatsen waar je onvoldoende afstand kan bewaren, zal de komende weken en maanden een cruciale rol zal spelen. Daarom beslisten we, samen met 14 andere steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen (*), om deze uitzonderlijke situatie gezamenlijk aan te pakken. Iedere inwoner van het geboortejaar 2008 en ouder mag binnenkort een gratis, kwalitatief en herbruikbaar mondmasker in de brievenbus verwachten, ook in Zwevegem.

Bedeling

Het is in deze drukke tijden bijzonder moeilijk om een precieze leveringsdatum voorop te stellen, zeker omdat de leveranciers ook afhankelijk zijn van de voorradige grondstoffen, maar de regio hoopt de mondmaskers midden mei onder alle inwoners te kunnen verdelen.   Bij de mondmaskers zullen ook  duidelijke instructies en tips voor een correct gebruik zitten.

Organisatie

Via een regionale groepsaankoop zijn de lokale besturen van Anzegem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem er alvast in geslaagd om tijdig 300.000 mondmaskers te bestellen. Ze kozen hierbij bewust voor lokale leveranciers - Celesta uit Wevelgem en Verdolux uit Harelbeke - en doen er samen alles aan om de inwoners zo snel mogelijk te bevoorraden. De lokale besturen nemen de kosten van deze mondmaskers op zich, de Provincie West-Vlaanderen doet met 1 euro per mondmasker ook haar duit in het zakje. 

Veelgestelde vragen

(*) De 15 steden en gemeenten zijn: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem

Intercommunale Leiedal