Primeur voor Transfo: eerste groepstentoonstelling fotografie door Studio Scala

Gepubliceerd op Vrijdag 03 mei 2024

Achttien laatstejaars cursisten van de opleiding vakfotografie CVO Scala stellen hun werk tentoon in Transfo Zwevegem. Het evenement vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024, telkens van 10 uur tot 18 uur. De tentoonstelling is een voorlopig eindpunt voor de cursisten die er ondertussen een opleiding van minstens vijf jaar hebben opzitten. Het is de eerste keer dat er in en om de Transfo-gebouwen een groepstentoonstelling van fotografen plaatsvindt. 

Divers aanbod in de tentoonstelling

Ben je liefhebber van fotografie of gewoon nieuwsgierig naar het werk van de 18 talenten van Studio Scala? In de tentoonstelling pakt elke fotograaf uit met een reeks foto’s in een bepaald thema: natuur, sport, actie, portret, straatfotografie,... maar ook sociale thema’s komen aan bod. Voor elk wat wils! 

De tentoonstelling bezichtigen kan gratis op zaterdag 15 en zondag 16 juni, van 10 tot 18 uur, via een uitgestippeld wandelcircuit. Achteraf kan je genieten van een drankje bij de Circus Brouwerij. 

Lokale opleiding vakfotografie

Studio Scala, de groepsnaam van de pas afgestudeerden, hebben een intensieve opleiding achter de rug. De cursisten werden in hun studietraject uitgedaagd via vele praktijkgerichte foto-opdrachten op bijzondere locaties. Ze bezochten inspirerende tentoonstellingen en musea en konden werken in degelijke studio’s. CVO Scala beschikt in Zwevegem (H. Consciencestraat) over een vijftal studio’s met heel up-to-date opnamemateriaal.

Bereikbaarheid

Transfo Zwevegem is op verschillende manieren bereikbaar. Hopelijk tot snel!

  • Fietsknooppunt 31 langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk
  • Ingang: Blokellestraat 113b, Zwevegem (parkeren kan aan de Circus Brouwerij)
  • Het circuit begint in de “mechaniekersgebouw”. Volg de (blauwe) bordjes met pijlen en ons logo. 

De cursisten van Studio Scala

cursisten groepstentoonstelling transfo 2024