Infoavond 'Hout verbranden en fijn stof'

Gepubliceerd op dinsdag 14 september 2021
30 september 2021

Hout stoken is CO²-neutraal en lijkt dus ecologisch verantwoord, maar de verbranding is wel verantwoordelijk voor heel wat fijn stof. Dat is goed te merken als je bijvoorbeeld op een windloze frisse winterdag in woonzones rondwandelt. Dan merk je niet alleen geurhinder op, maar ook duidelijke smog. 

Infoavond in samenwerking met Velt

Op donderdag 30 september organiseert Velt, in samenwerking met de milieu- en natuurraad van Zwevegem, een infoavond over hout verbanden en fijn stof. Het infomoment vindt plaats in het Gemeentepunt (Blokkestraat 29 in Zwevegem) en start om 19.30 uur. Deze infoavond is volledig gratis, inschrijven is wel verplicht via woonenleefomgeving@zwevegem.be.

Tijdens de infoavond staat onze gastspreker Johan Deblaere (lesgever bij Velt, info West-Vlaamse Milieufederatie en Logo) je te woord en probeert hij alle vragen te beantwoorden. Wat mag, wat kan? Wat zijn de gezondheidsrisico’s? Kunnen we dat fijn stof op één of andere manier voorkomen? Aan welke criteria moet hout voldoen? Wat is een slechte manier van stoken, en zijn er ook goede verbrandingswijzes? 

Inschrijven via woonenleefomgeving@zwevegem.be