Gratis juridisch advies

Gepubliceerd op Dinsdag 11 februari 2020

Iedereen kan terechtkomen in een situatie die juridische vragen of problemen met zich meebrengt. Daarom organiseert het OCMW iedere 4e dinsdag van de maand de gratis dienst rechtshulp op afspraak.

De eerstvolgende adviesdagen vinden plaats op dinsdag 22 september van 17 uur tot 18.30 uur VOLZET en op dinsdag 27 oktober van 17 uur tot 18.30 uur.  Maak een afspraak via 056 76 55 75 of samenleving@zwevegem.be (ten laatste de dag voordien).

Kan je niet wachten tot de volgende zitdag, dan kan je ook terecht bij de balie.
Ingevolge de Corona bieden ze nu ook telefonisch advies aan.  Voor eenvoudige kwesties is er ook een chat mogelijk.

https://www.baliewestvlaanderen.be/ik-wens-een-telefonisch-advies

Hoe gaat het in zijn werk?

Iedere 4e dinsdag van de maand kan je terecht op de dienst rechtshulp in het Gemeentepunt voor tal van vragen: echtscheidingsgeschillen, onderhoudsgeld, huurproblemen, erfenisrecht, beslag op loon… Het gaat om een eerste advies en bijstand.  De bedoeling is dat je een eerste idee krijgt van je rechten en plichten inzake alle mogelijke juridische materies.

Indien nodig verwijst de jurist je door naar gespecialiseerde diensten (advocaat, notaris, vakbond, sociale of administratieve diensten…). Wanneer een gerechtelijke procedure noodzakelijk blijkt, zal de jurist je doorverwijzen naar een advocaat.

Praktisch

Het gratis juridisch advies is toegankelijk voor alle inwoners van Zwevegem. Je bent hiervoor iedere 4e dinsdag van de maand welkom in het Gemeentepunt. Breng zeker alle documenten mee die met je problemen te maken hebben!