Eén app voor brandweer, ambulance of politie

Gepubliceerd op Maandag 30 augustus 2021
info folder over de 112BE app

Dankzij de app "112 BE" moet je noodnummers niet onthouden en kan je in noodsituaties gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie klikken, afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.  Het grote voordeel:  je kan de nummers niet vergeten als je in paniek bent.  

Lokalisatie

Wist je dat de noodcentrales je dankzij deze app ook makkelijker kunnen terugvinden? Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of in een ingewikkeld netwerk van autostrades kan je vaak zelf niet meteen doorgeven waar je bent. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. De app kan zo een kostbare tijdswinst opleveren. Heb je de noodcentrales gebeld en reageer je daarna niet meer, laten de noodcentrales je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je makkelijker kunnen terugvinden en helpen.

De app 112 BE is een belangrijk hulpmiddel om de locatie te bepalen maar de operator zal steeds de locatie verifiëren. Het is namelijk mogelijk dat iemand vanop een andere locatie belt om een noodgeval te melden (bijvoorbeeld een zoon of dochter die belt voor zijn of haar moeder die op een andere plaats woont en die hem/haar heeft laten weten dat ze onwel is). Wees dus niet verwonderd als de operator je vraagt om het adres dat hij op zijn scherm ziet te bevestigen als de plaats waarnaar de hulpdiensten zich moeten begeven.

Downloaden in de App Store of Play Store

Om de app te downloaden ga je naar de app store of play store op je smartphone, je geeft “app 112 BE” in als zoekopdracht en je downloadt de app. Na installatie zet je deze best meteen op het onthaalscherm van je smartphone zodat je deze makkelijk kan terugvinden als je in nood bent. Daarna moet je je enkel nog registreren. Deze registratie bestaat uit slechts 2 schermen met een aantal korte vragen. Opgelet: de app 112 BE werkt enkel in België.

Meer info: www.112.be/nl/menu