Kippenproject 2019

15 maart 201931 mei 2019

De gemeente Zwevegem doet mee aan het regionaal kippenproject van Imog en geeft een gemeentelijke toelage van 4,5 euro bij de aankoop van maximum 4 kippen per gezin. De actie loopt nog tot vrijdag 31 mei 2019.

Wist je dat...

... kippen meer opbrengen dan je denkt! Met dit argument willen we jullie ook dit jaar warm maken voor het houden van kippen. Ze verwerken namelijk jaarlijks 50 kilo keukenafval, dat anders bij het restafval terechtkomt. Bovendien zijn ze een prettig gezelschap in je tuin.

Laat je verleiden door kakelverse eieren!

Bij Aveve Lateur Zwevegem kan je een kip aankopen voor de prijs van € 9 per kip. Alle kippen zijn 18 tot 20 weken oud en beginnen eieren te leggen rond 20 tot 25 weken. De actieprijs* voor aankoop van een kip wordt bepaald in overleg met de deelnemende handelaar. Gemeente Zwevegem voorziet hierbij € 4,5 per kip als extra tegemoetkoming.

(*) Hierbij garanderen we je kippen die voldoen aan alle strenge voorschriften zoals gecontroleerde voeders, de verplichte salmonella-vaccinatie, enz…

Print je bon

Deze bon geef je ingevuld af aan Aveve Lateur, Ellestraat 27 te 8550 Zwevegem tot 31 mei 2019. Hij spreekt met jou de datum af wanneer je de kippen kan afhalen (wachtperiode van ± één week). Met deze bon koop je een kip voor € 4,5 in plaats van € 9 (geen telefonische bestellingen). Wij hopen dat ook dit project mag slagen en rekenen op uw milieubewuste medewerking!

Imog-Infoavonden

Twijfel je nog? Kom dan naar één van de Imog-infoavonden en ontdek alles wat je moet weten om kippen te houden. Hoe willen kippen wonen?  Wat moeten ze eten?  Worden kippen wel eens ziek?  Waaraan moet een kippenhok voldoen ? Een ervaren Vlaco-lesgever biedt je een boeiende uiteenzetting om tal van ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

• Op woensdag 3 april om 19 uur in het dakcafé, ingang Papenstraat, 8500 Kortrijk
• Op dinsdag 23 april om 19 uur in Aveve tuincentrum Lateur, Ellestraat 27, 8550 Zwevegem

De infosessie is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via communicatie@imog.be met vermelding voor welke infosessie je kiest.