Transfo Zomert zet kunstenaarstalent in de zon

Gepubliceerd op Woensdag 22 juni 2022

In het kader van Transfo Zomert krijgen twee kunstexpo’s hun welverdiende plaats op Transfo. Enerzijds zal de Kunstacademie van Zwevegem de mooiste kunstwerken van de afdeling “Beeld” in hun expo “Adults Only” voorstellen. Anderzijds presenteren de leerlingen van de vrije beeldende kunst, de industriële kunst en de architecturale en binnenhuiskunst van Design & Art School, campus DAS-Guldensporencollege hun afstudeerprojecten.

Twee inspirerende kunstexpo's

Afdeling 'Beeld' van de Kunstacademie Zwevegem

De afdeling ‘Beeld’ van de Kunstacademie Zwevegem stelt de beste werken van alle leerlingen van het afgelopen jaar voor. Onder de vlag “Adults Only” brengen zij een expositie met een leuke knipoog onder leiding van coördinator Nadine Vanimschoot. Ze organiseren een finissage op 2 september.

Leerlingen Design & Art SChool Kortrijk, Campus DAS-Guldensporencollege

Design & Art School Kortrijk, campus DAS-Guldensporencollege, presenteert de eindwerken van zeventien leerlingen uit hun drie kunstrichtingen. Het afgelopen academiejaar kozen de kunstenaars van de richting “architecturale en binnenhuiskunst” voor de tweede maal een historisch gebouw op Transfo Zwevegem als onderwerp voor hun geïntegreerde proef. Ze  hebben zich gebogen over de Directeurswoning en de Sokkel van de Koeltoren en dachten na over een nieuwe invulling en tekenden er de architecturale plannen voor. 

De leerlingen van de afdeling "Vrije beeldende kunst" werkten rond een persoonlijk thema dat zij artistiek vorm gaven in alle mogelijke kunstvormen zoals schilderen, beeldhouwen, audiovisueel, … Het resultaat is een indrukwekkend, individueel portfolio dat de eigen sterktes in de verf zet.

In de afdeling “Industriële kunst” gingen de jongeren aan de slag in het kader van “Durf 2030”, het project van Stad Kortrijk ter voorbereiding van hun kandidatuur als Culturele Hoofdstad in 2030.

Het thema ‘zorg voor mens en natuur’ leidde tot bruisende ideeën. Ze ontwierpen elk een concept dat zich richtte op een specifieke doelgroep. Ze verduidelijkten dit concept via schetsen, prototypes en infographics. Hun inspiratie en creativiteit leverden verbluffende projecten die tijdens deze expo te ontdekken zijn op zaterdag 2 en zondag 3 juli van 10 tot 17 uur.

Bezoek de expo's met gids

Beide expo’s zijn in juli en augustus te bezoeken met de gids op de wekelijkse siterondleiding op woensdag om 14 uur. Afspraak op de parking aan de Blokellestraat 113b. Deelname is gratis na inschrijving vooraf via www.transfozomert.be. Op aanvraag kan er voor een groep van 10 personen ook een rondleiding voorzien worden (mits betaling).

Ontdek het volledige zomeraanbod in Zwevegem