La Flandrebrug blijft voor langere tijd gedeeltelijk onderbroken

Er zijn ingrijpende herstellingswerken noodzakelijk om La Flandrebrug over het kanaal Bossuit-Kortrijk in Zwevegem te herstellen na een aanrijding begin deze maand. Dat blijkt uit een grondig onderzoek dat waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV liet uitvoeren. Zolang deze werken niet uitgevoerd zijn, blijft een van de rijstroken op de brug afgesloten voor al het wegverkeer, behalve voor fietsers en voetgangers.

Begin november werd La Flandrebrug aangereden door een vrachtwagen met daarop een kraan. De onderkant van de betonnen, vaste brug raakte daarbij beschadigd. Intussen is duidelijk dat de schade zeer ernstig is. Er zijn ingrijpende werkzaamheden noodzakelijk om de brug volledig te herstellen. De voorbereiding (voorbereidende studie, opmaken bestek, aanstellen aannemer, …) en het uitvoeren van de werken zelf zullen de nodige tijd in beslag nemen. Volgens de huidige inschattingen kan het tot een jaar duren vooraleer de herstellingswerken opgestart kunnen worden.

Alternerend verkeer

In tussentijd is het noodzakelijk om de draagstructuur van de brug zo weinig mogelijk te belasten. Een van de rijstroken op de brug blijft daarom afgesloten. Het wegverkeer kan wel steeds aan de hand van verkeerslichten alternerend passeren. Zware verkeershinder is daarbij niet uitgesloten. De waterwegbeheerder plaatst binnenkort nog bijkomende signalisatie om weggebruikers daarover te waarschuwen. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds in beide richtingen passeren.

 

Created at: 04/12/2017

Reactie toevoegen

Reacties

als vervente fietster ben ik het absolut eens dat het zeer gevaarlijk is voor fietsers richting otegem als de herstellingen zolang zullen duren zou het niet wenselijk zijn dat voetgangers en fietsers op de normale rijrichting door te laten

Dit kan toch niet! Levensgevaarlijke situaties! Fietsers in beide richtingen op 1 strook, naast autoverkeer. Richting Otegem is perfect doenbaar voor fietsers!!! Nu enkel nog gevaarlijker gemaakt. Opstoppingen op rotonde 's morgens zodanig dat men niet naar kanaal kan afdraaien. Te lange wachttijd bij lichten! Een jaar???????????

Van de duurtijd van één jaar, hoeveel gaat naar administratie en hoeveel naar uitvoering werken? Snel-procedure, snel-interventie-team... Om over na te denken bij de overheid. Gelieve voor de fietsers inderdaad eens ter plaatse te gaan kijken. Als je nu richting Otegem fietst en alles volgt, dan kom je onderaan de brug terug op het fietspad,... die opnieuw versperd is, .... de versperring is niet voor jouw bedoeld, waardoor je er opnieuw afmoet en terug op... platte band gereden hierdoor. Kan beter.