Label sportbedrijf Zwevegem

Gepubliceerd op Woensdag 19 juni 2024
Sportbedrijf Zwevegem

Als eerste in West-Vlaanderen kreeg het lokaal bestuur Zwevegem het label sportbedrijf toegekend van Sport Vlaanderen.

Ons bedrijf hecht veel belang aan fitte werknemers en is heel dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen werknemers dankzij de bedrijvensport.

Dat Zwevegem nu ook het tweede label mocht in ontvangst nemen, is de kers op de taart voor de vele initiatieven die sindsdien zijn gegroeid en ontstaan in nauw overleg met een grote delegatie werknemers die alleen maar voordelen zien in beweging en gezondheid op de werkvloer.

De sportdienst is vooral trots op het feit dat andere Zwevegemse bedrijven intussen ook de weg vinden naar het gemeentelijk initiatief en zich aansluiten bij de beweegstunt@sportpunt. Dit zijn allerlei lessenreeksen die worden opengesteld voor allen die werken in de gemeente. Kruisbestuiving tussen bedrijven is een grote meerwaarde en zorgt voor een aangename interbedrijvensfeer.

Met dit initiatief hoopt het lokaal bestuur nog meer mensen duurzaam aan het bewegen te krijgen en hen te stimuleren tot een gezonde levensstijl. 

De lessen gaan door op dinsdag en donderdag ergens tussen 12 uur en 13.30 uur. We gaan opnieuw van start medio september. Alle lessen worden aangeboden aan een democratische prijs van 30 euro (voor 10 lessen). Deze kost kan al dan niet gedragen worden door de werkgever. Het volledige aanbod kan u terugvinden op onze website: https://www.zwevegem.be/Bedrijvensport.

Interessant voor de werkgever

Inzetten op de gezondheid van medewerkers zorgt voor een positieve dynamiek in een organisatie. Het creĆ«ert meer betrokkenheid en gelukkige medewerkers die zich met goesting inzetten voor hun bedrijf. Als sportdienst willen we andere bedrijven ondersteunen om actie te ondernemen. Enerzijds kan de werkgever het bestaande initiatief Beweegstunt@sportpunt aanmoedigen door de kost van de lessenreeks voor eigen rekening te nemen. In de wetenschap dat het niet haalbaar is voor elk bedrijf om werknemers over de middag te laten sporten, lijstten we anderzijds de mogelijke alternatieven voor bedrijven op. Verder geven we nog tips om een sportief bedrijf met fitte en gezonde werknemers te worden. Alle info kan je nalezen in de folder:  https://www.zwevegem.be/bedrijvensport

Foto van links naar rechts Raf Deprez, schepen van sport, Sofie Dewyn en Ruth Defoort beiden deskundigen sport, Mieke Depoortere diensthoofd sport.

Sportbedrijf label
Dienst sport