Leanderhof de groene schakel in Zwevegem

Stilaan transformeert het betonnen landschap van bijna 7ha op de Bekaertsite tot een nieuwe woonbuurt met verschillende pleinen en een park.

Fase 2 van het project “Wonen in het park” is sinds kort opgestart.

De landschapsarchitect koos voor een beheersbaar en onderhoudsarm park waarin een extensieve bloemenweide gecombineerd wordt met inheemse boomsoorten zoals wilg, els, eik en zoete kers. In totaal zorgt een 300-tal bomen en struiken voor het natuurlijke karakter van Leanderhof.

De bloemenweide omvat een mengsel van diverse soorten veldbloemen zoals duizendblad, margriet, klaproos en ratelaar die vanaf het vroege voorjaar tot het najaar voor een kleurrijk landschap zorgen. De diversiteit aan soorten heeft bovendien een gunstig effect op het stimuleren van de biodiversiteit van zowel de fauna als de flora.

In het park op Leanderhof wisselen verschillende wandel- en fietspaden zich af met rust- en speelzones. Deze fietspaden verbinden de omliggende straten (Deerlijkstraat, Bekaerstraat en Otegemstraat) met het Guldensporenpad, de fietssnelweg tussen Kortrijk en Avelgem.

pad in het Leanderhof park
Aanleg park en opening van kindercrèche Babilou sinds 17 juni 2019