Nieuws - meest recent

De gemeente Zwevegem sluit zich aan bij de groepsaankoop van "West-Vlaanderen kiest zonne-ergie". Met deze groepsaankoop is het (zelf) opwekken van zonne-energie toegankelijk voor alle inwoners en bedrijven.

Stikstof afzetten in speciale beschermingszones maakt de realisatie van de natuurdoelen moeilijk tot zelfs onmogelijk. Hierdoor wordt het ook moeilijker om vergunningen te verlenen aan bedrijven die stikstof uitstoten in de buurt van deze zones.

De blauwe PMD-zak is na twintig jaar volledig ingeburgerd in België. Maar de tijd staat niet stil. Dankzij nieuwe technieken kunnen we vandaag al veel meer verpakkingen recycleren.

4 reacties

De gemeente Zwevegem heeft de eerste oplaadpunten voor elektrische wagens geïnstalleerd, in Heestert (parking Gauwelstraat-Vierkeerstraat) en in Sint-Denijs (parking Koffiestraat).

Publieke inspraak van 30 juli 2018 tot en met 30 augustus 2018 over de Aanduiding van watergevoelige Openruimtegebieden
Het plan heeft tot doel watergevoelige openruimtegebieden aan te duiden voor behoud of versterking van het open of groene karakter in functie van waterbeheersing.

De aanhoudende droogte van de afgelopen weken laat zijn sporen na op onze land- en tuinbouwbedrijven.

Er zijn heel veel wespen dit jaar: onze brandweerploegen doen hun uiterste best om alle aanvragen zo spoedig mogelijk te behandelen.

De waakzaamheidsfase leidingwater is van kracht

sep
13

Andere datum voorstelling Film “Plannen voor plaats”
Vanwege de weinige belangstelling voor de voorstelling van de film op 14 juni (o.a. start WK voetbal), nodigen we jullie uit op een andere dag: donderdag 13 september, om 20 u. in theatercentrum, Otegemstraat 18B, Zwevegem

Nog geen concrete plannen voor de zomer? Liever een ‘staycation’ dan een wereldreis? Zin om samen met vrienden en buren in jouw buurt creatief aan de slag te gaan? Ben je een handige Harry of Harriette met groene vingers en zin voor initiatief?