Lezing Pedro De Bruyckere - De jeugd is tegenwoordig

Gepubliceerd op Donderdag 10 september 2020
06 oktober 2020

Jongeren zijn als het weer: iedereen heeft er een mening over. En idem dito als het gaat over onderwijs. Toch kunnen maar weinigen beter de belangrijkste tendensen vatten en de mythes doorprikken als Pedro De Bruyckere (1974).

Deze zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en aan de Universiteit van Leiden in Nederland. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren, en doet onderzoek naar authenticiteit in het onderwijs.
Pedro De Bruyckere is een inspirerend spreker, die met zijn enthousiasme en humor telkens weer zijn publiek, of dat nu bankiers, leerkrachten of scholieren zijn, een bijzonder leerrijke avond bezorgt. Hij onderwerpt aloude mythes aan een onderzoek naar hun waarheidsgehalte, geeft duiding bij de de belangrijkste tendensen en reikt concrete tips aan voor iedereen die met jongeren te maken heeft. Herkenbaarheid van uw naaste omgeving verzekerd en het blijft onwaarschijnlijk hoe hij ernstige onderwerpen op een grappige manier ontleedt.

De lezing "De jeugd is tegenwoordig" van Pedro De Bruyckere vindt plaats in de bibliotheek op dinsdag 6 oktober om 20u
Vooraf inschrijven (€5) is noodzakelijk en mondmaskers zijn verplicht.