Maak kennis met de plaatselijke sportclubs.

Aan wie kennis wenst te maken met de plaatselijke sportclubs:

Op 1 september 2019 is het weer zover! Dan start de 11de editie van de Maand van de Sportclub.

Ontdek een maand lang welke sport(club) bij jou past. Tijdens de maand van de sportclub zetten duizenden sportclubs in Vlaanderen de deuren voor jou open. Tijdens de trainingen en initiaties ontdek je alles over hun werking en activiteiten. Benieuwd wat de sportclubs in Zwevegem allemaal voor jou in petto hebben? Neem dan een kijkje op de website:

https://sportersbelevenmeer.sport.vlaanderen/maandvandesportclub/ of www.zwevegem.be

Aan de sportclubs:

Aan de sportclubs die willen deelnemen, vragen we om contact op te nemen met de sportdienst tegen uiterlijk 10 juli 2019.
De sportdienst maakt een infofoldertje op dat begin september verspreid zal worden in de Zwevegemse scholen.
De Maand van de Sportclub bestaat uit 4 onderdelen.

Deel 1: Maand van de sportclub

Met deze actie willen we gedurende de maand september zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met het Zwevegems sportclubaanbod. Graag roepen we alle sportclubs op om deel te nemen aan dit prachtig initiatief waarbij ze hun aanbod in de kijker kunnen plaatsen.

Deel 2: Breng je sportclub naar school

Op woensdag 18 september roepen Sport Vlaanderen en MOEV alle leerlingen op om in de outfit van hun sportclub naar school te gaan.

Deel 3: De Coolste sportclub van Vlaanderen

Na het succes van vorig jaar, zal deze actie opnieuw worden georganiseerd in samenwerking met MNM. Door middel van een kort filmpje (max. 1 minuut) laten sportclubs zien dat zij een coole sportclub zijn. Filmpjes zullen van 1 tot 30 september via de website van Sport Vlaanderen kunnen ingestuurd worden.

Deel 4: Europese Week van de Sport

Sport Vlaanderen, ISB en VSF bieden aan sportclubs de mogelijkheid om ondersteuning aan te vragen voor een uitwisseling met een buitenlandse sportclub (in de periode van 21 tot 30 september).

Meer info te bekomen bij de sportdienst.

Dienst sport