Wielerdorp op Th. Toyeplein tijdens Marcel Kint Classic

Gepubliceerd op Donderdag 12 mei 2022
Affiche voor het wielerdorp tijdens de marcel kint classic 2022

Op zondag 29 mei vindt 'Zwevegem Koerse' plaats, beter gekend als Marcel Kint Classic. Die dag beleven we een volle dag koers in eigen gemeente, Kortrijk en de omgeving. Er komt een 25-tal ploegen aan de start en we genieten van lokaal koerstalent. 

  • Start: Broeltorens Kortrijk | 12.20 uur
  • Aankomst: Otegemstraat Zwevegem t.h.v. vroegere gemeentehuis | 17 - 17.30 uur

Het signalisatieplan en de documentatie omtrent het parkeerverbod in het centrum vind je door hier te klikken.

Live uitzending in het wielerdorp op Th. Toyeplein

In de namiddag wordt het Th. Toyeplein omgetoverd tot een gezellig wielerdorp. Vanaf 15.15 uur kan je de wedstrijd live volgen op groot scherm.  Kom zeker eens langs met je vrienden, familie,... Er is ook een bar en foodtruck voorzien om de honger te stillen en dorst te lessen. 

Gratis optreden Bart Kaëll

De koersdag sluiten we af met verschillende gratis optredens.

  • 17 uur: DJ Eddy
  • 18 uur: Yves Segers
  • 19 uur: Am'Brass
  • 20.30 uur: Bart Kaëll

www.marcelkintclassic.be

Op zaterdag 28 mei vindt er ook een wielerwedstrijd voor nieuwelingen (U17) plaats, georganiseerd door Vitori. Lees hier alle info.

Marcel Kint

Wie is Marcel Kint?

Marcel Kint, geboren in Zwevegem in 1914 is de langst regerende wereldkampioen, omdat vanwege de Tweede Wereldoorlog jarenlang geen nieuw wereldkampioenschap betwist werd. Hij was wielrenner van 1931 tot 1951. 

De Grote Prijs Zwevegem werd voor het eerst gereden in 1930. De koers groeide uit van kermiskoers (ter ere van de wereldkampioen en ereburger van de gemeente) tot een wedstrijd binnen het UCI European Circuit, categorie 1.1. De organisatoren van de Grote Prijs Marcel Kint doopten de wedstrijd met een nieuwe naam: Marcel Kint Classic. De titel van de wedstrijd blijft Marcel Kint eren als flandrien. "Classic" verwijst dan naar de klassieker die deze wedstrijd toch stilletjes aan mag genoemd worden.

Ontdek de Marcel Kint fietsroute (30 km)