Met de e-boekenapp van de bib lees je waar je wil

Gepubliceerd op maandag 24 augustus 2020

Vanaf 19 september kan je als lid van de Zwevegemse bibliotheek e-boeken lenen op je eigen toestel en dit via het e-boekenplatform cloudLibrary. Je kan twee e-boeken tegelijk lenen voor 6 weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan ook tot twee e-boeken reserveren. Wie lid is van de bib, kan gratis gebruikmaken van deze dienst.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. In cloudLibrary zie je welke e-boeken je kan lenen of reserveren. Met één muisklik zet je e-boeken op je leesplankje en start je met lezen.

Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie richt zich tot volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. Het e-boekenplatform is erg gebruiksvriendelijk, zodat jong en oud, digitaal vaardig en digibeet er vlot mee aan de slag kunnen.

Interesse? Meer info vind je op https://zwevegem.bibliotheek.be en in de bib of op de bibus.