Zwevegem neemt voor eerste keer deel aan het MOOOV-festival

Gepubliceerd op Woensdag 27 maart 2024
mooov festival

Dit jaar neemt Zwevegem voor het eerst deel aan het MOOOV-festival in de regio Zuid-West-Vlaanderen, met de film ‘La tresse’ met Nederlandse ondertiteling. De filmvoorstelling vindt plaats op maandag 22 april in de bibliotheek van Zwevegem. Onze deuren openen vanaf 19.30 uur.  We starten met een voorwoord en de film om 20 uur.  Bij mooi weer bekijken we hem buiten in samenwerking met Lieve Zusjes, Stoere Broers en hun mobiele projectie installatie. Breng gerust een dekentje mee...

Over 'La tresse'

In La tresse maken we kennis met drie vrouwen op drie verschillende continenten: Canada, India en Sicilië. Alle drie strijden ze voor hun plaats onder de zon en durven daarbij tegen de heersende tradities in te gaan. Uiteindelijk blijken hun levens op een verrassende wijze met elkaar vervlecht. Deze twee uur durende film is gebaseerd op de gelijknamige Franse bestseller van Laetitia Colombani uit 2017.

Filmkenner Lieven Coene en hoofdredacteur Gie Goris op bezoek

De film wordt kort ingeleid door filmkenner Lieven Coene. Daarna zal Gie Goris, voormalig hoofdredacteur van het MO*-magazine, spreken over zijn nieuwe boek ‘India. De onzichtbare gigant’. Daarbij zal hij specifieke aandacht hebben voor de problematiek van de ‘onaanraakbaren’ of Dalits. Eén van de drie vrouwen in de film, Smita, is immers Dalit en probeert haar dochter dit mensonwaardig leven te besparen.

Praktisch

  7 euro, incl. één drankbonnetje
  Start om 20 uur (bij mooi weer buitenvertoning).
  Online inschrijven via de webshop (klik hier)

Het MOOOV-festival in onze regio begint op 18 april en duurt tot en met 2 mei. De brochure met alle dertien filmtitels, korte inhoud, data en locaties vind je in de MOOOV-brochure die ruim verspreid zal worden. Het filmfestival in onze regio krijgt financiële ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen in het kader van wereldburgerschapsvorming.