Nieuw: PMD-zak wordt uitgebreid!

De blauwe PMD-zak is na twintig jaar volledig ingeburgerd in België. Maar de tijd staat niet stil. Dankzij nieuwe technieken kunnen we vandaag al veel meer verpakkingen recycleren.

Imog streeft samen met je gemeente naar een duurzaam afvalbeleid. Ze zijn dan ook heel fier om samen met jou een doorgedreven inzameling van plastic-verpakkingen te organiseren. Ze starten hiermee van 1 juli.

Gemakkelijker

In de huidige definitie van PMD, staat de P voor plastic flessen en flacons. Dankzij dit initiatief is er geen gedoe meer voor potjes, vlootjes en folies: alle harde plastic verpakkingen gaan in de P+MD-zak en alle zachte plastic verpakkingen in de nieuwe transparante foliezak. Om je te helpen vind je de hieronder de sorteerregels.

nieuwe_sorteerregels

Goedkoper

Het nieuwe systeem is goedkoper, want meer plastic verpakking in de P+MD-zak betekent minder afval in je restafvalzak. Goed voor minder dure restafvalzakken.

Blauwe P+MD-zak

Hierin mag de inhoud van de huidige blauwe PMD-zak (flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) EN andere verpakkingen in hard plastic (zoals bakjes, schaaltjes en potjes). De ophaling van je P+MD-zak blijft zoals aangegeven op je ophaalkalender. Je voorraad MPDF-zakken mag je gewoon opgebruiken, maar pas zeker al de uitgebreide sorteerregels toe.

Transparante foliezak

In de nieuwe transparante foliezak mogen verpakkingen in zacht plastic (zoals plastic folie en plastic zakken). De zakken zijn verkrijgbaar in de gewoonlijke verdeelpunten en kosten 0,15 euro/zak. De ophaling gebeurt om de twee maanden op de dag van de PMD-ophaling.

Voor alle vragen bel het gratis nummer van Imog: 0800 99 827

 

Created at: 02/07/2018

Reactie toevoegen

Reacties

Zal het niet nodig zijn dat de pmd zak nu wekelijks ipv 2 wekelijks opgehaald wordt?