Op reis zonder zorgen...

Vraag je documenten tijdig aan!

De identiteitskaart, de Kids-ID, paspoort/reispas en een reistoelating minderjarigen kan je aanvragen aan de balie burger en welzijn in het Gemeentepunt. De documenten opvragen kan ook op de bibus (niet bij spoedprocedures!).

Voor meer informatie kan je terecht op www.diplomatie.belgium.be. Je vindt er ook alles over inentingen en voorzorgsmaatregelen, visum, internationaal rijbewijs, reisadvies per land…

Paspoort (reispas) nodig?

Je paspoort of reispas moet beantwoorden aan internationaal vastgestelde strikte normen. Het paspoort bevat vier soorten gegevens:

  1. Gegevens betreffende je identiteit en nationaliteit
  2. Vingerafdrukken
  3. Je foto
  4. Je handtekening

Hou er rekening mee dat het registreren van deze gegevens - de vingerafdrukken in het bijzonder - wat tijd in beslag kan nemen. Schenk ook bijzondere aandacht aan je foto, want deze moet conform zijn met de I.C.A.O. normen die door Europa worden opgelegd. Indien dit niet het geval is, dan moet je terugkomen met een nieuwe foto die wel conform is. Meer info: www.fotopaspoort.be.

Kids-ID

Een Kids-ID heeft een geldigheidsduur van drie jaar en blijft geldig tot de vervaldag, ook al is je kind ondertussen 12 jaar geworden en zou het vanaf dat moment een elektronische identiteitskaart voor Belgen kunnen aanvragen. Echter wanneer de foto van het kind niet meer gelijkend is, moet je een nieuwe kaart aanvragen.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht op www.zwevegem.be/burger bij het tabblad 'Reizen en bewijzen'.