Preventiecampagne woninginbraken

De stedelijke preventiediensten van Blankenberge, Ieper, Kortrijk, Menen, Oostende, Koksijde en de politiezones RIHO, ARRO Ieper en MIRA slaan de handen in elkaar in de strijd tegen woninginbraken. Vanaf 14 mei gaan diverse diefstalpreventie-adviseurs en preventiemedewerkers uit de provincie West-Vlaanderen op pad om inwoners te sensibiliseren rond risicovol gedrag.

Potentieel inbraakrisico?

De diefstalpreventie-adviseurs, gemeenschapswachten en politie-inspecteurs gaan binnen diverse wijken in hun eigen stad/gemeente op zoek naar openstaande ramen, deuren en garagepoorten, maar ook wordt er gelet op uitstekende cilinders en ander risicovol gedrag. Er zullen folders in de vorm van een voetafdruk achtergelaten worden in de brievenbussen van de mensen die een potentieel inbraakrisico vertonen.

Sensibiliseren

Het doel is om zoveel mogelijk burgers te bereiken en te sensibiliseren rond de inbraakproblematiek. De diefstalpreventie-adviseur komt gratis op bezoek, bekijkt samen met jou je woning en geeft je tips over de te nemen maatregelen zowel op organisatorisch, fysisch en elektronisch vlak. De adviseur is een politieman of gemeenteambetenaar die specifiek is opgeleid voor diefstalpreventie.

Wie een beroep wenst te doen op een gratis, neutraal en volledig vrijblijvend advies inzake diefstalpreventie kan zich steeds richten tot de website www.diefstalpreventieadviseur.be