Richtlijnen voor je bezoek aan de begraafplaats

Gepubliceerd op Vrijdag 09 oktober 2020

Begraafplaatsen, oases van rust

Op de begraafplaatsen in Zwevegem zal het de komende weken druk zijn. Veel burgers reinigen de grafzerken en brengen bloemen aan voor hun overleden familieleden. Ook de dienst publieke ruimte (als beheerder van de begraafplaatsen) voert actief renovatiewerken uit op de verschillende begraafplaatsen. Op die manier herdenkt Zwevegem op een waardige manier zijn overledenen.

 

Richtlijnen voor je bezoek aan een begraafplaats

  • Op maandag 12 oktober 2020 zijn de gemeentediensten gestart met een grondige schoonmaakbeurt van de openbare gedeelten op alle begraafplaatsen. De begraafplaatsen blijven tijdens die periode toegankelijk voor de bezoekers zodat iedereen de graven kan reinigen en zo nodig kleine herstellingswerken kan uitvoeren.
  • Van maandag 19 oktober 2020 tot en met dinsdag 3 november 2020 mogen de aannemers geen werken uitvoeren op de Zwevegemse begraafplaatsen.
  • Op zaterdag 31 oktober 2020 om 17 uur moet de schoonmaak aan en rond de graven voltooid zijn. Het plaatsen van bloemen en/of kransen is wel toegelaten na deze datum.
  • Om de soberheid rond columbaria te behouden vragen we de burgers de bloemen te beperken en gebruik te maken van de vaasjes die kunnen vastgemaakt worden aan de nissen van de columbariummuur. De paden rond onze columbaria zijn dan ook gemakkelijker toegankelijk voor iedere bezoeker.
  • Vanaf maandag 7 december 2020 zullen de gemeentediensten beginnen met het ontruimen van de overgebleven bloemstukken op de grafmonumenten. Ook de plantpotten en dergelijke zullen daarbij verwijderd worden. Gelieve bloemstukken die je wenst te bewaren voor 2 december weg te nemen.
  • Afval? Gebruik altijd de vuilnisbakken of neem je afval en lege bloempotten opnieuw mee naar huis. Zo zorgen we samen voor een nette begraafplaats.