Schoon boeren in actie

In maart lanceerde de provincie West-Vlaanderen i.s.m. de gemeente de campagne “Schoon Boeren”.
“Schoon Boeren” toont hoe onze land- en tuinbouwers zorg dragen voor hun bodem, hun dieren, de teelt en hun producten en hierbij de uitdaging aangaan om steeds duurzamer te werken. Zij combineren met succes de traditionele stiel met de nieuwste technologie.
2 bedrijven van Zwevegem nemen deel aan de actie: Hoeveslagerij Willem, Moenstraat 10, Sint-Denijs en Onthaalhoeve Renard-Lachat, Kreupelstraat 13, Zwevegem.
Er zijn begeleide fietstochten met als rode draad “de schone boeren filosofie” en opendeurdagen in de deelnemende landbouwbedrijven tijdens de zomer.

Schoon Boerentocht

Op zondag 17 juni krijgen we inkijk bij de 2 deelnemende bedrijven van Zwevegem.
Bovendien kun je met de fiets of te voet langs een bewegwijzerde route de 2 unieke hoeves van Zwevegem/ Sint-Denijs  bezoeken. Het traject is 7 km en loopt door een prachtig landschap. Voor de wandelaars die het niet zien zitten om het traject 2 maal af te leggen….geen nood er wordt een shuttlebus ingelegd om u naar uw vertrekpunt te brengen. Noteer deze datum en neem  met het ganse gezin deel aan deze “schoon-boerentocht”, een ware ontdekking van ons mooi buitengebied.

 

Created at: 14/03/2018

Reactie toevoegen