Schrijf je in voor een gratis cursus AED - Defibrillatie

Gepubliceerd op Woensdag 19 februari 2020

In België worden er dagelijks mensen getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis: op straat, op het werk, thuis, in de sportclub, … Momenteel overleeft slechts een kleine 10% van hen, maar dat kan anders.

De dienst samenleving organiseert ook dit jaar gratis cursussen AED - Defibrillatie voor alle inwoners van Zwevegem. In Zwevegem staan 10 automatische externe defibrillators (AED) verspreid op verschillende, voor het publiek toegankelijke plaatsen. Een AED is een draagbaar toestel dat een persoon met een hartstilstand op een geautomatiseerde manier een schok toedient om het gestoord hartritme te stoppen en het normale ritme te hernemen. Je krijgt via het toestel mondeling de informatie die je nodig hebt om het te gaan gebruiken, maar de AED beslist zelf na analyse of een stroomstoot (defibrillatie) kan helpen.

Interesse?

De cursussen vinden plaats op donderdag 27 februari van 18.30 tot 21.30 uur of op zaterdag 21 maart van 9 tot 12 uur, telkens in de lokalen van het Rode Kruis Zwevegem (Ommegangstraat 55, 8550 Zwevegem).

Inschrijven of vragen om meer informatie kan via samenleving@zwevegem.be of 056 76 55 75. Hou zeker onze informatiekanalen en het Infopunt in het oog voor volgende data.

 

vier personen die een cursus aed defibrillatie uitvoeren, zwevegem hartveilig